Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Πολιτισμός  >  Τρέχον άρθρο

Future Library στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

8 Μαΐου, 2019  /  Χωρίς Σχόλιο

Για μια ακόμη χρονιά η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων συνεχίζει τις δράσεις της, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Future Library, με βάση την επιτυχημένη συνεργασία του Future Library με το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) Για όγδοη συνεχή χρονιά τo Future Library σχεδιάζει και υλοποιεί τη δράση «Ανάπτυξη Συλλογών Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών», κατά την οποία Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της Ελλάδος θα εμπλουτισθούν με νέες αξιόλογες εκδόσεις. Η δράση πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση του Κ.Ι.Κ.Π.Ε. και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων είναι πάντα παρούσα, για να ενισχύει τη φιλαναγνωσία στα Τρίκαλα και τον Δήμο Τρικκαίων.

Από το 2012 έως και το 2018 έχουν εμπλουτίσει τη συλλογή τους συνολικά 80 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες με περισσότερους από 30.000 τίτλους. Για το 2019 έχουν επιλεγεί 12 Βιβλιοθήκες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται κάποιες μικρές όπως αυτή των Καθενών, Εύβοιας και πάντα από διάφορες περιοχές της χώρας, Πρέβεζα, Σιάτιστα και Τρίκαλα αυτή τη φορά. Κάθε χρόνο επιλέγονται διαφορετικές βιβλιοθήκες, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, και η επιλογή μεταξύ αυτών γίνεται με κριτήριο τη δυναμική που αναπτύσσουν, οργανώνοντας διάφορες δράσεις πολιτισμού και εξοικείωσης με την ανάγνωση. Οι βιβλιοθήκες αυτές με αφορμή τον εμπλουτισμό των συλλογών τους και στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Future Library θα διοργανώσουν και φέτος εκδηλώσεις που έχουν σκοπό να συνδέσουν περισσότερο το κοινό τους με τον κόσμο των βιβλίων και την αξία της πληροφορίας.

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Future Library παραμένοντας πιστή στο σκοπό της ίδρυσής της συνεχίζει να αναζητεί πόρους για την περαιτέρω υποστήριξη του έργου των Βιβλιοθηκών. Η δράση της «Ανάπτυξης Συλλογών Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών» με την υποστήριξη του Κ.Ι.Κ.Π.Ε. όλα αυτά τα χρόνια συνέβαλε και συμβάλει αποφασιστικά στην σύνδεση του ευρύτερου κοινού, ιδιαίτερα αυτού που ζει στην περιφέρεια, με το βιβλίο και την πληροφορία.

  • Δημοσιεύτηκε: 2 έτη πριν την 8 Μαΐου, 2019
  • Τελευταία αλλαγή: 8 Μαΐου, 2019 @ 1:13 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Την Τετάρτη η συναυλία τιμής στην Τερψιχόρη Παπαστεφάνου

Περισσότερα →