Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Πρώτο Θέμα  >  Τρέχον άρθρο

«BIKE ODYSSEY 2019» Με δεύτερο σταθμό την Πύλη και με συμμετοχή αθλητών του Ο.Π.Ο.Π.

Ιούνιος 18, 2019  /  Χωρίς Σχόλιο

Το Bike Odyssey, o αγώνας που πλέον έχει καθιερωθεί στο χώρο της ορεινής ποδηλασίας, επιστρέφει για 7η συνεχόμενη χρονιά! Ο σύλλογος ΣΥ.Φ.Α.ΓΕ. και η ομάδα του Bike Odyssey, σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Περιηγητικό Όμιλο Πύλης (Ο.Π.Ο.Π.) και την υποστήριξη του Δήμο Πύλης διοργανώνουν ένα μεγάλο διεθνή αγώνα ορεινής ποδηλασίας διάρκειας εννέα ημερών στον ορεινό όγκο της Πίνδου με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών, στο πλαίσιο προώθησης της άθλησης ως τρόπο ζωής και της επαφής των ανθρώπων με τη φύση. Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο καλεντάρι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας καθώς και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (U.C.I.) για το 2019 και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Πρόκειται για έναν εννιαήμερο αγώνα ορεινής ποδηλασίας, πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα και αντάξιο αντίστοιχων διοργανώσεων του εξωτερικού. Αποτελεί έναν από τους πιο σκληρούς αγώνες ορεινής ποδηλασίας στον κόσμο, ενώ στην Ευρώπη υπάρχουν μόνο δύο στο είδος αυτό: το Transalp (διάσχιση των Άλπεων) και το Bike Odyssey. Ο αγώνας τις προηγούμενες χρονιές ξεκίνησε από τη Σμίξη του νομού Γρεβενών και κατέληγε στη Ναύπακτο του νομού Αιτωλοακαρνανίας.  Πρόκειται για μια αθλητική εκδήλωση που πραγματοποιείται σ’ ένα μεγάλο μέρος της χώρας με συνολική διαδρομή 620 χιλιομέτρων και 19.800 υψομετρικών διαφορών κατά προσέγγιση. Ήδη υπάρχουν συμμετοχές από το εξωτερικό: για το 2019 από Αγγλία, Φινλανδία, Γερμανία, Ρωσία, Γαλλία, Πολωνία, Αυστρία, Σερβία, Βουλγαρία και Κύπρο, αλλά και τα προηγούμενα έτη από Βέλγιο, Τσεχία, Νότια Αφρική, Καναδά, Η.Π.Α., Κολομβία, Βραζιλία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ινδονησία, Αυστραλία, Ισραήλ, Ιταλία, Τρινιντάτ & Τομπάγκο της Καραϊβικής, Τουρκία, Σκωτία. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 250 αθλητές και θα τον παρακολουθήσουν χιλιάδες φίλοι του αθλητισμού μεταξύ των οποίων και φίλοι νεαρής ηλικίας.  Ο κύριος αγώνας συνοδεύεται ακόμα από δύο 4ήμερους αγώνες, οι οποίοι εξελίσσονται παράλληλα. Ο τετραήμερος αγώνας 4-Days North Odyssey περιέχει τα τέσσερα πρώτα στάδια του αγώνα, ενώ ο τετραήμερος 4-Days South Odyssey τα τέσσερα τελευταία και αποτελούν μικρογραφίες του εννιαήμερου αγώνα για να δώσουν μία γεύση σε όσους δεν νιώθουν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των 620 χιλιομέτρων.

Ο Ο.Π.Ο.ΠΥΛΗΣ συμμετέχει και φέτος στο αγωνιστικό κομμάτι με μία ομάδα, στον εννιαήμερο αγώνα με τους Θανάση Κουτσογιάννη και Τάσο Καράπα. Οι αθλητές έφτασαν στην Πύλη Τρικάλων χθες στις 17.06.2019, όπου και διανυκτέρευσαν και σήμερα το πρωί, 18.06.2019 δόθηκε η εκκίνηση για τον εννιαήμερο και τον Βόρειο τετραήμερο αγώνα της διοργάνωσης.

Όλα πήγαιναν μια χαρά μέχρι 15 λεπτά πριν την ώρα των απονομών της ημέρας, που ένας δυνατός άνεμος για μία ώρα περίπου και ένα ξαφνικό μπουρίνι, ανάγκασε τους διοργανωτές να μαζέψουν όλα τα πράγματα και να γίνουν τελικώς στην πλησιέστερη καφετέρια, όπου θα γινόταν και η τεχνική ενημέρωση της επόμενης ημέρας, αλλά και προβολή βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα της ημέρας.  Τις απονομές έκαναν εκπροσωπώντας το Δήμο Πύλης ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού κ. Τζωρτζιώτης Γεώργιος και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κωστάκης Αθανάσιος και ο προεδρος του Ορειβατικού Περιηγητικού Ομίλου Πύλης (Ο.Π.Ο.Π.) κ. Σχορτσιανίτης Αλέξανδρος, ο οποίος έδωσε και την εκκίνηση σήμερα το πρωί.

To αγωνιστικό κομμάτι Στάδιο 2: Καλλιρρόη – Πύλη (81,52χλμ)

Διευρύνει το προβάδισμά της η ομάδα AVRA στον 9ήμερο αγώνα!

Επιβεβαίωσε την υπεροχή της η Ελληνική Εθνική Ομάδα!

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε σήμερα το 2ο στάδιο του BikeOdyssey 2019, το οποίο περιελάμβανε δυνατές μονομαχίες για τον 9ήμερο αγώνα, και ακόμα μία δυναμική εμφάνιση της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας .

9ήμερος αγώνας

Πιο αναλυτικά, ο 9ήμερος αγώνας ξεκίνησε εκεί από όπου τον είχαμε αφήσει και την προηγούμενη μέρα, με τις ομάδες AVRA (των Σουβατζόγλου Γρηγόρη και Κουρμπέτη Ανέστη) και Bikeboard.at (των ReneReidinger και ChristianMeyer) να μπαίνουν δυνατά στον αγώνα και να μάχονται σώμα με σώμα για την πρώτη θέση!

Μέχρι και το 1ο checkpoint οι δύο ομάδες πήγαιναν σχεδόν μαζί, έχοντας διαφορά ενάμιση περίπου λεπτού στο ύψος της 1ης τροφοδοσίας. Σταδιακά, ωστόσο, η ομάδα AVRA μεγέθυνε τη διαφορά, με αποτέλεσμα να περάσει πρώτη τη γραμμή του τερματισμού, 18 περίπου λεπτά μπροστά από την ομάδα Bikeboard.at

Στην τρίτη θέση κινήθηκε σταθερά η ομάδα SCHCPOLANDTEAM των BaranMarcin και FidytekTomasz. Η πολωνική ομάδα δεν κινδύνευσε ποτέ ουσιαστικά να πέσει χαμηλότερα, αποτελώντας για δεύτερη συνεχόμενη μέρα την ήρεμη δύναμη του 9ήμερου αγώνα.

Πολύ ενδιαφέρουσα μάχη πραγματοποιήθηκε ωστόσο για την κατάληψη της 4ης, 5ης και 6ης θέσης! Οι ομάδες που ανταγωνίζονταν η μία την άλλη ήταν: η ομάδα Heroes&Zeros (των Τσουλουχά Γιώργου και DudekBo), η ομάδα BeastieBikerzMasters (των WolfgangFaßbender και ThomasWimmer), η ομάδα ProTrener (των NovikovaAnna και ZamotinOleg) και η ομάδα FellsGoodlikeaMTF (των FraileLouis και JulianAmmorich).

Οι τέσσερις παραπάνω ομάδες ανταγωνίζονταν σκληρά η μία την άλλη, είχαν διαφορές λίγων λεπτών μεταξύ τους, και τις βλέπαμε να αλλάζουν σειρά κατάταξης σε κάθε checkpoint του σημερινού σταδίου! Πιο δυνατά μπήκε η ομάδα Heroes&Zeros, φτάνοντας 4η στο πρώτο checkpoint, τελικά όμως την 4η θέση στο βάθρο κατέκτησαν οι BeastieBikerzMasters, ακολουθούμενοι από τους FeelsGoodlikeaMTF, Heroes&Zeros και ProTrener κατά σειρά.

Οι τέσσερις παραπάνω ομάδες έδειξαν ότι βρίσκονται κοντά και στο προηγούμενο στάδιο του αγώνα, φαίνεται να έχουν αναγνωρίσει η μία την άλλη ως βασικούς ανταγωνιστές και δημιουργούν με τις εμφανίσεις τους μεγάλο ενδιαφέρον για το πως θα προσεγγίσουν τα επόμενα στάδια του αγώνα!

UCI Βόρειος 4ήμερος αγώνας

Για ακόμα μία ημέρα επιβεβαίωσαν την πολύ μεγάλη δυναμική τους οι δύο ομάδες της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας, οι οποίες όχι μόνο βρισκόταν σταθερά στις πρώτες θέσεις των ποδηλατών του Σταδίου, αλλά έδειξαν χαρακτήρα στα δύσκολα και πήραν για ακόμα μία μέρα με διαφορά την 1η και 2η θέση για το Βόρειο 4ήμερο αγώνα.

Λίγο πριν το 1ο checkpoint η ομάδα των Περικλή Ηλία και Αντωνιάδη Δημήτρη αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα, έφτασε με τα πόδια μέχρι το σημείο της 1ης τροφοδοσίας και αναγκάστηκε να αλλάξει ολόκληρο τροχό από το ποδήλατο του Αντωνιάδη Δημήτρη, χάνοντας με μία πρώτη ανάγνωση πολύτιμο χρόνο.

Ο  παγκόσμιος πρωταθλητής και ο Έλληνας πρωταθλητής, όμως, έδειξαν την εμπειρία τους, και αφού επιδιόρθωσαν τη ζημιά, ανέβασαν ρυθμούς, έφτασαν 1οι από τους αθλητές της κατηγορίας τους στα

επόμενα checkpoints, και τερμάτισαν πρώτοι με εμφατικό τρόπο, έχοντας 11 λεπτά διαφορά από τους 2ους Τσορτουκίδη Ηλία και ΜόλλαΑμέτ Αλή Όγλου.

Η άλλη Ελληνική Εθνική Ομάδα πραγματοποίησε με τη σειρά της και αυτή μία πολύ δυνατή εμφάνιση και τερμάτισε 2η, έχοντας 20 λεπτά διαφορά από τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους του βόρειου 4ήμερου αγώνα.

Η μάχη για τις τρεις πρώτες θέσεις στον Open Βόρειο 4ήμερο αγώνα

Μία συναρπαστική μάχη έλαβε χώρα και για τις τρεις πρώτες θέσεις στο Βόρειο 4ήμερο αγώνα στην κατηγορία Open αθλητών. Οι τρεις ομάδες που εναλλάσσονταν συνεχώς στις θέσεις αυτές ήταν η ομάδα Nolifers (των Καλαμπαλίκη Δημήτρη και Μιχαηλίδη Ιωάννη), η ομάδα ACTION BIKE CLUB-SIS (των Βουδούρη Ευριπίδη και Ζουμούλη Βασίλη) και η ομάδα Gatsoulis-Orbea (των Δημόπουλου Θωμά και Καραμέτου Δημήτρη).

Οι τρεις παραπάνω ομάδες εναλλάσσονταν στην κατάταξη μέχρι και λίγο πριν το 3ο checkpoint, τελικά όμως την πρώτη θέση στην κατηγορία τους κατέλαβε η ομάδα Nolifers, ακολουθούμενη από τις ACTION BIKE CLUB-SIS και Gatsoulis-Orbea αντίστοιχα

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε ακόμα μία αγωνιστική ημέρα για το BikeOdyssey 2019, μία ημέρα με ενδιαφέρουσες μονομαχίες, αξιοπρόσεκτες εμφανίσεις και υποσχέσεις για τη συνέχεια της μεγαλύτερης ποδηλατικής διοργάνωσης της χώρας.

Παρακάτω δίνονται πίνακες με τα αποτελέσματα του αγώνα του σημερινού Σταδίου, καθώς και αυτά της μέχρι τώρα Γενικής Κατάταξης.

9DAYS
PLACE TEAM NAME ATHLETES NAMES TIME
1st AVRA SOUVATZOGLOU GRIGORIS-KOURBETIS ANESTIS 4:04:46
2nd BIKEBOARD.AT REN’E REIDINGER-CHRISTIAN MEYER 4:22:39
3rd SCHC TEAM POLAND FIDYTEK TOMASZ-BARAN MARCIN 4:32:27
4th BEASTIE BIKERZ MASTERS WOLFGANG FAβBENDER-THOMAS WIMMER 4:37:45
5th FEELS GOOD LIKE A MTF FRAILE LUIS-AMMORICH JULIAN 4:42:42
6th HEROES & ZEROS TSOULOUHAS GEORGE-DUDEK BO 4:45:10
7th PRO TENER NOVIKOVA ANNA-ZAMOTIN OLEG 4:57:21
11th KATUSHA FANS KAZANIAK BARABONKOV ANDREY-ZHEKO STOYCHEV 5:16:54
10th FLATT OUT ZOTOS MICHEAL-TAMPAROPOULOS ARISTOTELIS 5:19:14
12th VITA4YOU.GR SAMOLADAS ANTONIS-FRAGKOYLIS GIORGOS 5:19:23
13th BEASTIE BIKERZ ROOKIES KAISER THOMAS-REINDL BERND 5:21:25
9th LYON MOUNTAIN TRAIL CLAUDE BOUBIDI-ROBIN DEVIRAUX 5:35:50
17th LYON MOUNTAIN TRAIL XAVIER ROLLAND 5:36:03
15th KASTRINI KOURSARI KALEBUBAS MICHEAL-KOTOPOULOS THODORIS 5:43:47
16th O.P.O.P. 1 KOUTSOGIANNIS THANASIS-KARAPAS TASOS 5:44:52
8th BEASTIE BIKERZ VETERANS HILTSCHER WOLFGANG-MARX THOMAS 6:01:32
14th 127 YEARS FROM HAMBURG RUDIGER WESSKAM-RUDIGER ROHDE 6:44:22
UCI 4DAYS NORTH
PLACE TEAM NAME ATHLETES NAMES TIME
1st GREEK NATIONAL TEAM ILIAS PERIKLIS-ANTONIADIS DIMITRIOS 4:29:18
2nd GREEK NATIONAL TEAM MOLLA AMET ALIOGLOU CHAROUN-TSORTOUKTSIDIS ILIAS 4:30:56
OPEN 4DAYS NORTH
PLACE TEAM NAME ATHLETES NAMES TIME
1st NO LIFERS KALABALIKIS DIMITRIOS-MICHAILIDIS IOANNIS 4:50:47
2nd ACTION BIKE CLUB VOUDOURIS EURIPIDES-ZOUMPOYLIS VASSILIS 5:06:59
3rd GATSOULIS – ORBEA DIMOPOULOS THOMAS-KARAMETOS DIMITRIOS 5:18:11
4th HALKISAD DAGOPOULOS PANAGIOTIS-DUSAN TURKULOV 5:37:44
5th ATAIRIASTOI LYTRAS STATHIS-MANIS ILIAS 6:28:47
6th OUTDOOR SYNDICATE KATSOUPIS MANOLIS 6:43:55
9 Days Bike Odyssey Overall Results
PLACE TEAM NAME ATHLETES NAME TIME
1st AVRA SuvatzoglouGrigoris / KourmpetisAnestis 09:42:54
2nd bikeboard.at René Reidinger / Christian Meyer 10:22:21
3rd SCHC TEAM POLAND Fidytek Tomasz / Baran Marcin 10:30:55
4th Beastie Bikerz Masters Wolfgang Faßbender / Thomas Wimmer 11:08:04
5th Feels good like a MTF Fraile Luis / Amorrich Julian 11:24:14
6th Pro Trener Novikova Anna / Zamotin Oleg 11:30:11
7th Heroes &Zeros Tsoulouhas George / Dudek Bo 11:33:39
8th Beastie Bikerz Rookies Kaiser Thomas / Reindl Bernd 12:24:10
9th Flatt out Zotos Michael / TamparopoulosAristotelis 12:25:29
10th Katusha Fans Kazanlak Romanov Andrey / ZhekoStoychev 12:25:54
11th Vita4you.gr SamoladasAntonis / Fragkoulis George 12:30:48
12th LYON MOUNTAIN TRAIL CLAUDE BOUBIDI / ROBIN DERIVAUX 12:30:51
13th Beastie Bikerz Veterans Hiltscher Wolfgang / Marx Thomas 12:54:37
14th 127 years from Hamburg RüdigerWeskamm / Rüdiger Rohde 15:32:28
15th KastriniKoursari KalebubasMicheal / KotopoulosThodoris 15:33:20
16th O.P.O.P. 1 KOUTSOGIANNIS ATHANASIOS / KARAPAS ANSTASIOS 16:28:35
17th LYON MOUNTAIN TRAIL XAVIER ROLLAND 17:52:22
UCI 4 Days North Bike Odyssey Overall Results
PLACE TEAM NAME ATHLETES NAME TIME
GREEK NATIONAL TEAM ILIAS PERIKLIS / ANTONIADIS DIMITRIOS 10:05:35
GREEK NATIONAL TEAM MOLLA AMET ALI OGLOU CHAROUN / TSORTOUKTSIDIS ILIAS 10:31:36
OPEN 4DAYS NORTH OVERALL RESULTS
PLACE TEAM NAME ATHLETES NAME TIME
No lifers KalabalikisDimitris / MichailidisIoannis 11:37:48
ACTION BIKE CLUB-SIS Voudouris Euripides / ZoumpoulisVassilis 11:56:27
Halkisad PanagiotisDagopoulos / DusanTurkulov 12:46:12
Gatsoulis-Orbea Dimopoulos Thomas / KarametosDimitrios 12:50:35
Atairiastoi LytrasStathis / Manis Elias 14:26:54
Outdoor Syndicate KatsoupisManolis 15:22:56
  • Δημοσιεύτηκε: 2 έτη πριν την Ιούνιος 18, 2019
  • Τελευταία αλλαγή: Ιούνιος 19, 2019 @ 12:30 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Πρώτο Θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Κ. Σκρέκας: Το πρώτο βήμα για την ολοκλήρωση του φράγματος της Μεσοχώρας

Περισσότερα →