Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Τοπικά  >  Τρέχον άρθρο

Aιολικά, ένα παραμύθι για παιδιά

28 Δεκεμβρίου, 2021  /  Χωρίς Σχόλιο

Τον τελευταίο καιρό βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν επικοινωνιακό καταιγισμό παραπλάνησης των πολιτών στο όνομα της οικολογίας και της δήθεν «πράσινης» ανάπτυξης. Η ΡΑΕ έχει στήσει μια βιομηχανία αδειοδοτήσεων χωρίς όρια και προϋποθέσεις και όσο τα ομορφότερα τοπία της χώρας μας, τα βουνά, τα ποτάμια, οι πεδιάδες που μάς περιβάλλουν και συνδέονται με την ομορφιά και τον πρωτογενή πλούτο της χώρας, παραδίδονται σε επιχειρηματικούς ομίλους και σε τεράστια οικονομικά συμφέροντα για «πράσινη» ανάπτυξη, τόσο η κρατική εξουσία και τα ελεγχόμενα από αυτή ΜΜΕ μας κατακλύζουν με παραπλανητικά μηνύματα και ωραιοποιημένες εικόνες που παρουσιάζουν όλη αυτή την καταστροφή ως δήθεν «οικολογική» φυσική και «πράσινη».

Τεράστια ποσά διατίθενται, θυμίζουμε τα 130.000 ευρώ που διέθεσε το κρατικό Πράσινο Ταμείο προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τον επηρεασμό της κοινής γνώμης υπέρ των αιολικών, και ολόκληρες διαφημιστικές εκστρατείες στήνονται για να κάμψουν τις αντιδράσεις των ευαισθητοποιημένων και πληροφορημένων πολιτών που δεν πιστεύουν στον Αη Βασίλη της «πράσινης» ανάπτυξης.

O Mύλος της Προπαγάνδας

Στα Τρίκαλα η προπαγάνδα πέρασε σε άλλα επίπεδα με τον Μύλο των Ξωτικών. Οι υπεύθυνοι της «έξυπνης» πόλης, έκριναν έξυπνο να εκμεταλλευτούν την ανάγκη της τοπικής κοινωνίας και την επιθυμία των μικρών παιδιών για λίγη χαρά μέσα στη δεινή οικονομική συγκυρία και στη ζοφερή πραγματικότητα της πανδημίας, για να μετατρέψουν την διάσημη πια παραμυθούπολη σε χώρο προπαγάνδας υπέρ των αιολικών.

Προσπαθώντας να χειραγωγήσουν τη σκέψη των επισκεπτών και να δημιουργήσουν θετικά στερεότυπα, οι υπεύθυνοι του Μύλου έστησαν ανεμογεννήτριες στην είσοδο, μετέτρεψαν μινιατούρες πτερυγίων σε παγκάκια και γέμισαν την παραμυθούπολη με αφίσες που παρουσιάζουν την τοποθέτηση ανεμογεννητριών μέσα σε παρθένα δάση σαν κάτι θετικό. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι υπεύθυνοι αιολικής προπαγάνδας φρόντισαν να λανσάρουν την καταστροφή της φύσης ως παιδικό επιτραπέζιο παιχνίδι. Έτσι, στα Τρίκαλα η χριστουγεννιάτικη χαρά έγινε εργαλείο για να γεμίσουν τα παιδικά μυαλουδάκια με ανακρίβειες και ψεύτικες «αλήθειες» για τα δήθεν μεγάλα οφέλη που έχουν οι ανεμογεννήτριες για το περιβάλλον.

Την ίδια ώρα βέβαια που τα παιδιά διαβάζουν το παραμύθι των αιολικών, οι γονείς τους ζουν τον χριστουγεννιάτικο εφιάλτη των υπέρογκων αυξήσεων των τιμών ενέργειας που τινάζουν στον αέρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Η αλήθεια απέχει πάρα πολύ από την προπαγάνδα των υπευθύνων και τα παραμύθια που λένε στα παιδάκια στο Μύλο των Ξωτικών.

Το δώρο του Άη Βασίλη της «πράσινης» ανάπτυξης θα είναι η καταστροφή του μεγαλύτερου πλούτου του νομού μας, των βουνών μας. Στο όνομα της «προστασίας του περιβάλλοντος» θα ισοπεδωθούν οι βουνοκορφές του ορεινού όγκου των Τρικάλων καθώς με κυβερνητικές αποφάσεις και με τις ευχές της δημοτικής αρχής Τρικάλων παραχωρούνται για βιομηχανικής κλίμακας εγκαταστάσεις ΑΠΕ με εκατοντάδες κυβικά μπετόν και ανεμογεννήτριες τέρατα των 150 μέτρων και πλέον, πολύ μεγαλύτερες από το πτερύγιο μινιατούρα που τοποθέτησαν ως παγκάκι για να παραπλανήσουν τα παιδάκια στο Μύλο των Ξωτικών. Οι πλαγιές θα κατακλιστούν από διανοίξεις δρόμων, εγκαταστάσεις πυλώνων δικτύων μεταφοράς, υποσταθμών και με εκατομμύρια κυβικά μπάζα τα οποία θα προκαλέσουν κατολισθήσεις που θα αλλάξουν για πάντα τα υπέροχα ορεινά τοπία του νομού Τρικάλων, καταστρέφοντας μοναδικά οικοσυστήματα ολοσχερώς, ενώ χιλιάδες στρέμματα φωτοβολταϊκών θα συμπληρώνουν την εφιαλτική εικόνα από το κοντινό δυστοπικό μέλλον.

Το Δίκτυο Φορέων Πολιτών για την Προστασία του Ασπροποτάμου, καταγγέλλει την εσκεμμένη προσπάθεια πλύσης εγκεφάλου υπέρ των αιολικών που επιχειρείται στο χώρο του Μύλου των Ξωτικών και στοχεύει και σε αθώα παιδικά μυαλά και εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια των μελών και φίλων του για την απόφαση των υπευθύνων να χρησιμοποιήσουν μια τόσο σημαντική για το νομό μας, αλλά και όλη την Ελλάδα, διοργάνωση προκειμένου να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και να κάμψουν τις δικαιολογημένες αντιδράσεις κατά της εγκατάστασης αιολικών στα βουνά μας.

ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

  • Δημοσιεύτηκε: 9 μήνες πριν την 28 Δεκεμβρίου, 2021
  • Τελευταία αλλαγή: 28 Δεκεμβρίου, 2021 @ 10:55 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Τοπικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Καββαθάς και Αγγελάκης στα ηνία της ΓΣΕΒΕΕ για 4η συνεχή τριετία

Περισσότερα →