Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Πρώτο Θέμα  >  Τρέχον άρθρο

19 Σχολικές μονάδες στα Τρίκαλα χωρίς διανομή γεύματος

2 Μαρτίου, 2021  /  Χωρίς Σχόλιο

Η κυβέρνηση ταΐζει τους επιχειρηματικούς ομίλους και κόβει το φαΐ των παιδιών μας

19 ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΝΟΜΗ ΓΕΥΜΑΤΟΣ

Διαμαρτυρία για τη διακοπή του προγράμματος σχολικών γευμάτων εκφράζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.  1.227 συνολικά  σχολικές μονάδες (185.000 μαθητές) και στην περιοχή μας 19 σχολικές μονάδες, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ενημερώθηκαν εντελώς αιφνιδιαστικά στις 26/2 πως από τη Δευτέρα 1 Μάρτη σταματά η διανομή των γευμάτων στους μαθητές. Η διακοπή της χορήγησης των σχολικών γευμάτων αιτιολογείται από την καθυστέρηση της έγκρισης της νέας σύμβασης έργου από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το υπουργείο Παιδείας δεν φρόντισε να κινηθούν έγκαιρα  οι απαραίτητες διαδικασίες που θα εξασφάλιζαν την απρόσκοπτη συνέχεια του προγράμματος, με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστο πότε θα καταστεί δυνατή η επανεκκίνηση της διανομής.

«Αποτελεί τουλάχιστον ντροπή αυτή η εξέλιξη» . Σε μια περίοδο που η καπιταλιστική οικονομική κρίση βαθαίνει, με την πανδημία που εξελίσσεται να επιταχύνει τη φτώχεια και την ανέχεια, με χιλιάδες νοικοκυριά να αδυνατούν να αντεπεξέλθουν λόγω ανεργίας, με εργαζόμενους σε αναστολή της εργασίας τους που ζουν με ψευτοεπιδόματα, η κυβέρνηση προβάλλοντας το σκληρό ταξικό της πρόσωπο για άλλη μια φορά απέδειξε ποιες είναι οι προτεραιότητές της, δείχνει πού καθυστερεί και πού όχι. Από τη μια, μπουκώνει τόσο καιρό με ζεστό χρήμα τους μεγαλοεπιχειρηματίες με “fasttrack” διαδικασίες και από την άλλη αδιαφορεί για τα παιδιά του λαού, βλέποντας την οποιαδήποτε παροχή ανακούφισης ως κόστος.Μετά τα τάμπλετ που ακόμα περιμένουμε (δεν ήρθαν ποτέ!!!) και το 25% των μαθητών να μην έχει καμία πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση, η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να δείχνει το σκληρό της πρόσωπο, “κόβοντας” ένα πρόγραμμα που το εκπαιδευτικό κίνημα είχε καταφέρει με αγώνες να αποσπάσει».

Τελικά αυτό που «ενδιαφέρει» το υπουργείο Παιδείας είναι η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως η μόνη έγνοια για την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας είναι να περάσουν μέσα στην αναμπουμπούλα της πανδημίας κάθε λογής αντιεκπαιδευτικό μέτρο και την ίδια στιγμή, με κυνισμό, αδιαφορούν για την υγεία και τη σίτιση των μαθητών». «ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ» ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εδώ και τώρα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστούν τα σχολικά γεύματα.Να πάρει μέτρα το υπουργείο Παιδείας να επεκταθεί στο σύνολο του μαθητικού δυναμικού το μέτρο των σχολικών γευμάτων.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

  • Δημοσιεύτηκε: 2 έτη πριν την 2 Μαρτίου, 2021
  • Τελευταία αλλαγή: 2 Μαρτίου, 2021 @ 1:33 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Πρώτο Θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

«Κύριε Μαράβα μην ασχολείστε μόνο με τα χωριά του κάμπου. Προσέξτε και τα ορεινά»

Περισσότερα →