Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Πολιτισμός  >  Τρέχον άρθρο

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού

8 Μαρτίου, 2019  /  Χωρίς Σχόλιο

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το σχέδιο νόμου «Ίδρυση παιδικού σταθμού στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ρύθμιση θεμάτων του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατάργηση του Οργανισμού Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης και άλλες διατάξεις».

Ευχαριστώντας τους βουλευτές που στήριξαν με την ψήφο τους το νομοσχέδιο, ο Υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής δήλωσε ότι ο νόμος θέτει πλέον σε νέες βάσεις τις κοινωνικές παροχές που το Υπουργείο παρέχει στους υπαλλήλους του και ταυτόχρονα εξασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, οδηγώντας με παραδειγματικό τρόπο στην εξυγίανση του Ταμείου Αλληλοβοηθείας. Ανοίγει, έτσι, ο δρόμος για τη δημιουργία ενός Ταμείου που θα είναι υπόθεση αποκλειστικά των εργαζομένων και πραγματικής αλληλοβοήθειας, ενώ δεν θα επιτρέπει να δημιουργηθούν εκ νέου σχέσεις διαπλοκής μεταξύ πολιτικής και συνδικαλιστικής ηγεσίας.

Όσον αφορά την κατάργηση του Οργανισμού Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης, ο κ. Στρατής τόνισε ότι με το νομοσχέδιο επιλύεται μια διοικητική και γραφειοκρατική παραδοξότητα δέκα και πλέον χρόνων, διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του Μουσείου αλλά και τους εργαζόμενους του υπό κατάργηση οργανισμού.

  • Δημοσιεύτηκε: 2 έτη πριν την 8 Μαρτίου, 2019
  • Τελευταία αλλαγή: 8 Μαρτίου, 2019 @ 8:36 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Την Τετάρτη η συναυλία τιμής στην Τερψιχόρη Παπαστεφάνου

Περισσότερα →