Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Πρώτο Θέμα  >  Τρέχον άρθρο

Την προσωρινή αναστολή των εργασιών διαμόρφωσης της πλατείας ζητούν κάτοικοι της Πιαλείας

14 Νοεμβρίου, 2021  /  Χωρίς Σχόλιο

Υποστηρίζουν ότι οι παρεμβάσεις δεν την αναβαθμίζουν, αλλά αντιθέτως την υποβαθμίζουν. Έντονη κριτική στην Δημοτική Αρχή και από τον Βαλάντη Τσιούτσια

Την προσωρινή αναστολή των εργασιών διαμόρφωσης της πλατείας στην Πιαλεία, ζητούν με επιστολή τους κάτοικοι του χωριού, ζητώντας παράλληλα από την Δημοτική και Τοπική Αρχή να τεθεί το θέμα σε διαβούλευση με την συμμετοχή του τοπικού συμβουλίου και τους κατοίκους. Κάτι που όπως επισημαίνουν, έπρεπε να κάνει προ πολλού. Ειδικότερα, και όσον αφορά τώρα την σχετική επιστολή που υπογράφουν κάτοικοι της Πιαλείας, σε αυτή επισημαίνονται τα εξής:

Διαμόρφωση Πλατείας Πιαλείας

Αξιότιμοι κύριοι

Πρίν από λίγες ημέρες άρχισαν οι εργασίες διαμόρφωσης της κεντρικής πλατείας της Πιαλείας.

Από τις πρώτες κιόλας παρεμβάσεις φάνηκε ότι το έργο ΔΕΝ αναβαθμίζει την Πλατεία. Αντίθετα την υποβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό διότι:

Διαχωρίζει και περικόπτει μεγάλο μέρος της πλατείας και το δίνει στους παρακείμενους δρόμους.

Δημιουργεί περιμετρικά «Πεζόδρομο και διαβάσεις» και περιορίζει ακόμη περισσότερο το χώρο της πλατείας.

Προσθέτει «κολόνες φωτιστικά» που αποτελούν περαιτέρω εμπόδιο.

Αφήνει στις άκρες-γωνίες ακάλυπτα και ανεκμετάλλευτα μέρη (όχι χρηστικά για την πλατεία).

Κατασκευάζονται ανισόπεδα επίπεδα που και αυτά λειτουργούν αρνητικά σε επικείμενες εκδηλώσεις και θα μπορούσε να χαρακτηρισθούν και επικίνδυνα.

Υπάρχουν και άλλα αρνητικά σημεία του έργου (περαιτέρω διάνοιξη, χώρος αναψυχής, χώρος βρύσης ή σιντριβανιού, χώρος μνημείου ή ιστορικής αναφοράς, εκδηλώσεων, διέλευση ποτιστικού καναλιού, πρόσβαση στα καταστήματα κλπ).

Για όλα αυτά η Δημοτική και Τοπική αρχή θα πρέπει να αναστείλει προσωρινά τις εργασίες και να θέσει το θέμα σε Δ ι α β ο ύ λ ε υ σ η με την συμμετοχή του τοπικού συμβουλίου και τους κατοίκους του χωριού, κάτι που έπρεπε να κάνει προ πολλού.

Το ίδιο έπρεπε να κάνει και η μηχανική υπηρεσία του Δήμου αναρτώντας σε εμφανές σημείο την μελέτη του έργου με τις λεπτομέρειές του και όχι «Πάρτε Πιαλειώτες γρούν’ στο σακί».

Το έργο γίνεται για το χωριό και τους κατοίκους του. Αυτοί λοιπόν έχουν τον πρώτο λόγο και αυτοί πρέπει να αποφασίσουν για το τι είδους ΠΛΑΤΕΊΑ θέλουν. Και όπως το αντιλαμβάνομαι την θέλουν π λ α τ ι ά, ε υ ρ ύ χ ω ρ η, λ ε ι τ ο υ ρ γ ι κ ή και φυσικά αισθητική και ως κέντρο αναφοράς του χωριού και όχι περβάζι με πεζούλες και διαδρόμους και «κολόνες φωτιστικά».

Η Φωνή των Πιαλειωτών

Κριτική από τον Βαλάντη Τσιούτσια

Κριτική στην Δημοτική Αρχή για το θέμα της διαμόρφωσης της πλατείας στην Πιαλεία, ασκεί και ο επικεφαλής της ελάσσονας αντιπολίτευσης στον Δήμο Πύλης κ. Βαλάντης Τσιούτσιας, με αφορμή τη σχετική επιστολή των κατοίκων του χωριού. «Η Δημοτική Αρχή πρέπει επιτέλους να σταματήσει τις προχειρότητες και να πράξει το σωστό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιούτσιας.

  • Δημοσιεύτηκε: 3 εβδομάδες πριν την 14 Νοεμβρίου, 2021
  • Τελευταία αλλαγή: 14 Νοεμβρίου, 2021 @ 4:10 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Πρώτο Θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Ασφαλής Μύλος των Ξωτικών από την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου

Περισσότερα →