Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Τοπικά  >  Τρέχον άρθρο

Την οικονομική ενίσχυση των οδηγών ΤΑΞΙ ζήτησε η Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα

25 Νοεμβρίου, 2020  /  Χωρίς Σχόλιο

Τον ιδιαίτερα πληττόμενο, από την πανδημία, κλάδο, των ιδιοκτητών και οδηγών ΤΑΞΙ, αιτήθηκε η Τρικαλινή Βουλευτής, να συμπεριλάβουν οι αρμόδιοι Υπουργοί, στις έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις. Με σχετική Αναφορά που κατέθεσε, σήμερα, στη Βουλή, προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μεταφέρει την ιδιαίτερη αγωνία του κλάδου, ο οποίος παρουσιάζει φανερά μειωμένο τζίρο από τις αρχές της πανδημίας.

Όπως η ίδια υπογραμμίζει στην Αναφορά της, η στήριξη του κλάδου καθίσταται αναγκαία, πλέον, καθώς η πληρότητα των ΤΑΞΙ είναι η μικρότερη δυνατή, σε σχέση με τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες αυτοκινητιστές να μην έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν ακόμη και τα έξοδα συντήρησης αυτών.

Στα προτεινόμενα μέτρα, περιλαμβάνεται η ένταξη των αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ στις πληγείσες επιχειρήσεις, προκειμένου να λάβουν την αντίστοιχη οικονομική ενίσχυση, η άρση του αποκλεισμού των Ε.Δ.Χ ΤΑΞΙ από ενωσιακά – εθνικά αναπτυξιακά προγράμματα, η καταβολή Ειδικής Αποζημίωσης από τις Περιφέρειες, για τα ακυρωμένα μαθητικά δρομολόγια, λόγω της υγειονομικής κρίσης και τέλος η μείωση των τελών, στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και την Επιδότηση για την αγορά ταξιμέτρων και ταμειακών μηχανών.

Καταλήγοντας, η Βουλευτής δήλωσε: «Με το σημερινό προς ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, η Κυβέρνηση αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, πως σε αυτή την δύσκολη συγκυρία μεριμνά για τους πολίτες, τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες. Τις προηγούμενες ημέρες συζήτησα με εκπροσώπους των Επαγγελματιών Οδηγών ΤΑΞΙ Νομού Τρικάλων, όπου με ενημέρωσαν για την δυσχερή οικονομική κατάσταση του κλάδου, η οποία ήταν εμφανής από το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα μας. Κρίνοντας το αίτημά τους απόλυτα εύλογο, κατέθεσα Αναφορά στη Βουλή, σχετικά με τα αιτήματά τους και την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσής τους. Είμαι σίγουρη πως, τα αρμόδια Υπουργεία θα εξετάσουν το ζήτημα και θα προβούν, πάραυτα, στις απαιτούμενες ενέργειες.»

  • Δημοσιεύτηκε: 2 έτη πριν την 25 Νοεμβρίου, 2020
  • Τελευταία αλλαγή: 25 Νοεμβρίου, 2020 @ 7:17 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Τοπικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Νέο ρεκόρ με 75.000 επισκέψεις σε 48 ώρες στον Μύλο των Ξωτικών

Περισσότερα →