Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Πρώτο Θέμα  >  Τρέχον άρθρο

Την επαναλειτουργία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ αναμένει ο Εμπορικός Σύλλογος Πύλης

22 Μαΐου, 2021  /  Χωρίς Σχόλιο

Σε προχωρημένο στάδιο οι σχετικές ενέργειες όπως διαπιστώθηκε στην συνάντηση του ΔΣ με τον Δήμαρχο Κ. Μαράβα

Την περασμένη Τετάρτη το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πύλης, κ. Κωνσταντίνο Μαράβα και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Πύλης κ. Βασίλειο Κανέλα. Παρόντες ήταν επίσης ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Στέφανος Παιδής, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Κώστας Δούλαλας καθώς και η κα Μαρίνα Πανάγου Πρόεδρος ΟΚΠΑΔ Πύλης.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και τα θέματα αφορούσαν:

1. Το στάδιο των ενεργειών για την επαναλειτουργία Υπεραστικού Σταθμού ΚΤΕΛ στην Πύλη.

2. Την μεταφορά της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς στο χώρο που βρίσκεται σήμερα το αμαξοστάσιο.

3. Την αντιμετώπιση προβλημάτων σε σχέση με τα αδέσποτα, μετά από καταγγελίες πολιτών και επιχειρηματιών.

4. Χρήση της υδροφόρας του Δήμου εντός πεζοδρόμου για καθαρισμό μετά το πέρας της λαϊκής και εντός Πύλης περιστασιακά κατά τους θερινούς μήνες για αντιμετώπιση καύσωνα.

Πιο συγκεκριμένα:

– οι ενέργειες για την επαναλειτουργία του σταθμού ΚΤΕΛ είναι σε αρκετά προχωρημένο στάδιο και σύντομα αναμένουμε την λειτουργία του.

– για την μεταφορά της λαϊκής ο εμπορικός σύλλογος διενήργησε έρευνα με ερωτηματολόγια και η πλειοψηφία των καταστημάτων εξέφρασε την αντίθεσή του. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε αν δεν έχουμε εικόνα σχεδίων αρχιτεκτονικών ή φωτορεαλιστικών της νέας στεγαζόμενης αγοράς. Επίσης περιμένουμε τις μελέτες-προτάσεις για ανάδειξη του πεζόδρομου και ενίσχυση της εμπορικής κίνησης σε αυτόν προτού συνηγορήσουμε στη μεταφορά της λαϊκής.

– Για το θέμα των αδέσποτων θα προσπαθήσουμε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου να ανατεθεί το έργο της περισυλλογής και φιλοξενίας τους σε αρμόδια εταιρία ή φιλοζωική οργάνωση. Έτσι η αγορά της Πύλης θα είναι πιο φιλόξενη, καθαρή και ασφαλής από επιθέσεις αδέσποτων. Ταυτόχρονα τα άτυχα αυτά ζώα θα έχουν καλύτερη αντιμετώπιση και διαβίωση σε καταλληλότερο περιβάλλον.

– Η χρήση της υδροφόρας προς το παρόν δεν θα ξεκινήσει έως ότου έχουμε και τη σύμφωνη γνώμη των καταστημάτων του πεζόδρομου, ενώ η χρήση εντός Πύλης, έστω περιστασιακά τις ημέρες καύσωνα, θα πρέπει να εξεταστεί αν είναι εφικτή λόγω φόρτου εργασιών των υπηρεσιών καθαριότητας.

Ευχαριστούμε το Δήμαρχο και τα στελέχη του Δήμου μας για την φιλοξενία και τη διάθεση που είχαν να ακούσουν τη γνώμη μας και τις προτάσεις μας.

Για την εξέλιξη των παραπάνω θεμάτων θα υπάρχει ενημέρωση καθώς και για ότι νεότερο θέμα αναδείξουμε.

με τιμή,

το Δ.Σ.

  • Δημοσιεύτηκε: 6 μήνες πριν την 22 Μαΐου, 2021
  • Τελευταία αλλαγή: 22 Μαΐου, 2021 @ 11:17 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Πρώτο Θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Αντιπλημμυρικό έργο και πεζοδρόμια κατασκευάζει στο Γοργογύρι Τρικάλων η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Περισσότερα →