Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Πρώτο Θέμα  >  Τρέχον άρθρο

Συνεχίζονται τα έργα αναβάθμισης και διπλασιασμού του βιολογικού καθαρισμού στα Τρίκαλα

12 Απριλίου, 2021  /  Χωρίς Σχόλιο

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα για την αναβάθμιση – ουσιαστικά διπλασιασμό – του βιολογικού καθαρισμού στα Τρίκαλα. Η ΔΕΥΑΤ υλοποιεί έργο προϋπολογισμού 3.410.000 €, με τίτλο «ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ Η/Μ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ». Το έργο προχωρά κανονικά, ήδη έχει γίνει πλήθος εργασιών, προκειμένου μετά από το 1987, να γίνει μια ουσιαστική αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού.


Με το έργο, διπλασιάζεται η κάλυψη του βιολογικού των Τρικάλων, αυξάνεται η χωρητικότητα, εκσυγχρονίζονται και αναβαθμίζονται τα μηχανήματα.
Οι εργασίες αφορούν σε όλους τους τομείς λειτουργίας του εργοστασίου: από τον καθαρισμό των κτηρίων, μέχρι την αντικατάσταση ή τοποθέτηση νέων μηχανημάτων, με αυξημένη χωρητικότητα, άρα και εξυπηρέτηση όλων των τρικαλινών, χωρίς προβλήματα.
Ετσι, κατασκευάζεται μονάδα τριτοβάθμιας επεξεργασίας, σε συνδυαστική λειτουργία με την υφιστάμενη χλωρίωση, ενώ γίνονται εργασίες καθαρισμού κτηρίων, δεξαμενών και φρεατίων. Ακολουθούν:  αποκατάσταση βλαβών, μονώσεις δεξαμενών, καινούριος Η/Μ εξοπλισμός, νέες μεταλλικές σωληνώσεις, νέα θυροφράγματα, υπερχειλιστές και μεταλλικές κατασκευές.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Χρήστος Αναστασίου τόνισε με έμφαση ότι «με το συγκεκριμένο έργο ωφελούμε το περιβάλλον και προσφέρουμε αναβαθμισμένες υπηρεσίες στον πολίτη. Η ΔΕΥΑΤ συνεχίζει να υλοποιεί τα έργα που έχει προγραμματίσει».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

  • Δημοσιεύτηκε: 2 έτη πριν την 12 Απριλίου, 2021
  • Τελευταία αλλαγή: 12 Απριλίου, 2021 @ 12:59 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Πρώτο Θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Περιβάλλον, εκπαίδευση και τεχνολογία στον «νέο» λόφο Προφήτη Ηλία που αναπλάθει ο Δήμος Τρικκαίων

Περισσότερα →