Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Τοπικά  >  Τρέχον άρθρο

Στοχευμένη στήριξη σε πληττόμενους κλάδους και επαγγελματίες. Συνάντηση Κ. Παπακώστα-Χρ. Σταϊκούρα

22 Ιανουαρίου, 2021  /  Χωρίς Σχόλιο

Είναι γεγονός ότι συνεπακόλουθο της πανδημίας που βιώνουμε, αποτελεί η οικονομική κρίση που πλήττει τον μεγαλύτερο αριθμό των επιχειρηματιών, των ελεύθερων επαγγελματιών και  των επιστημονικών συλλόγων.

Αντιλαμβανόμενη πλήρως την επιβάρυνση της πλειονότητας των κλάδων της ελληνικής οικονομίας, παρά την άμεση και ουσιαστική στήριξή τους από την Κυβέρνηση της ΝΔ, η Βουλευτής Τρικάλων Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών και συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Η Βουλευτής μετέφερε την αγωνία και τον προβληματισμό των Τρικαλινών επαγγελματιών του λιανεμπορίου και της εστίασης, κλάδοι οι οποίοι επλήγησαν περισσότερο από την κρίση.

Επιπρόσθετα, ιδιαίτερη μνεία έκανε για τους Δικηγόρους του Νομού, καταθέτοντας στον Υπουργό επιστολή που έλαβε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Τρικάλων με τα αιτήματά τους. Ειδικότερα, αιτήθηκε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ένταξη Δικηγόρων στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή, την μη καταβολή ή την μείωση του τέλους επιτηδεύματος του 2020, την αναστολή των τρεχουσών φορολογικών τους υποχρεώσεων και τέλος την καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Ο κ. Σταϊκούρας, τόνισε από την πλευρά του στην κ. Παπακώστα – Παλιούρα ότι θα εξετάσει με προσοχή όλα τα ζητήματα που ετέθησαν και ότι προτεραιότητα της Κυβέρνησης εξακολουθεί να παραμένει η έμπρακτη στήριξη όλων όσων βιώνουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, σε συνάρτηση και με την μελλοντική πορεία της οικονομίας Τέλος, επισημάνθηκε ότι βρίσκονται σε επεξεργασία σχέδια της Κυβέρνησης για περαιτέρω ενίσχυση κλάδων και επαγγελματιών όπως και όποτε κριθεί αναγκαίο.

  • Δημοσιεύτηκε: 10 μήνες πριν την 22 Ιανουαρίου, 2021
  • Τελευταία αλλαγή: 22 Ιανουαρίου, 2021 @ 6:00 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Τοπικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Με τη φύση και ευρωπαϊκή ενίσχυση, για τη φύση στη δυτική Θεσσαλία

Περισσότερα →