Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Τοπικά  >  Τρέχον άρθρο

Πρωταγωνιστικός ρόλος αλλά και σημαντική πρωτιά για τους Τρικαλινούς Ιεροψάλτες στα ψαλτικά δρώμενα της χώρας

5 Ιουλίου, 2021  /  Χωρίς Σχόλιο

Τις τελευταίες δέκα ημέρες έλαβαν χώρα δύο Γενικές Συνελεύσεις της ΟΜΣΙΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδας), με τη μία να έχει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα και την άλλη εκλογοαπολογιστικό. Από το Σωματείο μας έλαβαν μέρος ως ψηφισμένοι εκλέκτορες οι: Δημητρίου Αθανάσιος, Καλαμπάκας Παναγιώτης και Λεμονάς Νικόλαος.

Στις δύο Γ.Σ., κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ. της ΟΜΣΙΕ, προήδρευσε ο Φιλόλογος, Πρωτοψάλτης και Καθ. Βυζαντινής Μουσικής Νικόλαος Λεμονάς. Το γεγονός αυτό από μόνο του δηλώνει την αναγνώριση των στελεχών του Σωματείου μας σε πανελλήνιο επίπεδο. Στις δύο πολυκύμαντες Γ.Σ. με διαφωνίες και συγκρούσεις ορισμένες φορές (τί πιο Δημοκρατικό;) ο Πρόεδρος των Γ.Σ. επιτέλεσε με άρτιο και υποδειγματικό τρόπο τον ρόλο του και έφερε εις πέρας την εκλογική διαδικασία εξασφαλίζοντας το αδιάβλητο και αμερόληπτο της διαδικασίας, γεγονός που αναγνωρίστηκε από τους εκλέκτορες όλων των Σωματείων πανελλαδικά.

Ήταν η πρώτη φορά στα χρονικά της ΟΜΣΙΕ, που οι Γ.Σ. πραγματοποιήθηκαν δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά και η εκλογική διαδικασία αυστηρά διαδικτυακά με τη συνεργασία πιστοποιημένης εταιρίας που εξασφάλιζε το αδιάβλητο της διαδικασίας. Από την ανάδειξη των μελών του νέου Δ.Σ. της ΟΜΣΙΕ, το Σωματείο μας κέρδισε την εμπιστοσύνη των εκλεκτόρων, καθώς ο Πρόεδρος Δημητρίου Αθανάσιος επανεξελέγη με σχετική ευκολία στο Δ.Σ. 

Οι εκλογές αυτές σηματοδοτούν μια νέα εποχή για την ΟΜΣΙΕ, καθώς δραστηριοποιήθηκαν και πήραν ενεργό ρόλο Σωματεία και εκλέκτορες απ’ όλη την Ελλάδα και όχι μόνο από το νομό Αττικής και των πέριξ αυτής.

  • Δημοσιεύτηκε: 4 εβδομάδες πριν την 5 Ιουλίου, 2021
  • Τελευταία αλλαγή: 5 Ιουλίου, 2021 @ 12:46 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Τοπικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Δημιουργία νέου παιδικού σταθμού στους Ταξιάρχες του Δήμου Φαρκαδόνας

Περισσότερα →