Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Τοπικά  >  Τρέχον άρθρο

Προχωράει το σημαντικό έργο του Δικτύου Αποχέτευσης Φαρκαδόνας

22 Οκτωβρίου, 2020  /  Χωρίς Σχόλιο

Παράλληλα υπογράφηκε σύμβαση έργου του Δήμου Φαρκαδόνας για σύστημα τηλεελέγχου λειτουργίας και διαρροών του δικτύου ύδρευσης

Ολοκληρώθηκε η μετάβαση από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που πρόκειται να γίνουν στην περιοχή της Φαρκαδόνας, το «Δίκτυο Αποχέτευσης Τ.Κ. Φαρκαδόνας», συνολικού προϋπολογισμού 5.130.000,00 €.

Η βούληση του Δημάρχου Σπυρίδωνα Αγναντή είναι να ολοκληρωθούν σύντομα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την δημοπράτηση του έργου, με τη συνεργασία του Τμήματος Προγραμματισμού, της Τεχνικής Υπηρεσίας και της ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας.

Πρόκειται για έργο που θα επιλύσει το χρόνιο πρόβλημα της αποχέτευσης στη Φαρκαδόνα και περιλαμβάνει την κατασκευή πλήρους δικτύου αποχέτευσης λυμάτων και ενός αγωγού που θα μεταφέρει τα λύματα στον πρόσφατα κατασκευασμένο Βιολογικό Καθαρισμό της Οιχαλίας.

Θα υπάρξει μάλιστα διπλό όφελος με την οικονομικότερη λύση για την αποχέτευση της Φαρκαδόνας και την αποδοτικότερη λύση για το Βιολογικό Καθαρισμό της Οιχαλίας, με τη μέγιστη δυνατή αξιοποίησή του.

Σύστημα τηλεελέγχου λειτουργίας και διαρροών του δικτύου ύδρευσης

Ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Σπυρίδωνας Αγναντής υπέγραψε επίσης τη σύμβαση ενός σημαντικού έργου νέων τεχνολογιών που πρόκειται να βελτιώσει κατά πολύ τη λειτουργία των δικτύων ύδρευσης του Δήμου.

Πρόκειται για το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση Συστήματος Τηλεελέγχου / Τηλεχειρισμού για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας και τον έλεγχο των διαρροών των δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας» που μεταφέρθηκε πρόσφατα στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», συμβατικού ποσού 1.145.016,00 €.

Το έργο, που υλοποιείται με τη συνεργασία του Τμ. Προγραμματισμού, της Τεχνικής Υπηρεσίας και της ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας, αφορά σε αυτή τη φάση τις Δ.Ε.  Οιχαλίας και Φαρκαδόνας, τις πολυπληθέστερες  περιοχές του Δήμου μας, ενώ θα είναι επεκτάσιμο, ώστε σε επόμενη φάση να ενταχθεί και η Δ.Ε. Πελινναίων.

Σε  μία εποχή που το πόσιμο νερό είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά, η ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας θα έχει στα χέρια της ένα εξαιρετικό τεχνολογικό εργαλείο για τον εξ’ αποστάσεως έλεγχο και χειρισμό των δικτύων ύδρευσης, τόσο για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους, όσο και τον έλεγχο των διαρροών τους.

Τα οφέλη από τη λειτουργία του έργου είναι πολλαπλά, με σημαντικότερα εκ των οποίων τα περιβαλλοντικά , αλλά και τα οικονομικά, αφού η καλή λειτουργία των δικτύων θα μειώσει τα λειτουργικά κόστη της ΔΕΥΑΦ.

  • Δημοσιεύτηκε: 2 έτη πριν την 22 Οκτωβρίου, 2020
  • Τελευταία αλλαγή: 22 Οκτωβρίου, 2020 @ 3:30 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Τοπικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Πρώτη προεκλογική σύσκεψη και κοπή πίτας για την ΚΟΒ Καλαμπάκας του ΚΚΕ

Περισσότερα →