Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Αθλητισμός  >  Τρέχον άρθρο

Ο Ο.Π.Ο. Πύλης στην περιοχή των Αγράφων και της λίμνης Πλαστήρα

23 Ιουνίου, 2020  /  Χωρίς Σχόλιο

Άγραφα. Μια θάλασσα από ατελείωτες κορυφογραμμές. Αλήθεια πόσες φορές βρεθήκαμε εδώ; Και πόσες φορές είναι αρκετές για να απολαύσει κάνεις το μεγαλείο τους; Στην αναζήτηση μιας απάντησης που ίσως… δεν υπάρχει, ο Ο.Π.Ο. Πύλης για άλλη μια φορά κινήθηκε προς την περιοχή των Αγράφων και της λίμνης Πλαστήρα και συγκεκριμένα προς την κορυφή 5 Πύργοι.

Η εκκίνηση έγινε από το δασικό χωριό Δρυάδες, λίγο πιο πάνω από το Ανθηρό. Τόπος εγκαταλελειμμένος στη μοίρα του πλέον. Η φύση και ο χρόνος έχουν αναλάβει να αποκαταστήσουν την τάξη σε αυτό το χώρο με τον τρόπο που αυτοί ξέρουν καλύτερα…

Βγαίνουμε από το χωριό και ακολουθούμε το καλοσημαδεμένο μονοπάτι που κινείται μέσα στο δάσος. Σύντομα βγαίνουμε σε ξέφωτο και παίρνουμε μια μικρή γεύση για τις εικόνες που θα ακολουθήσουν. Η κορυφογραμμή με τις κορυφές Σβώνη, Πουλί και Παπαδημήτρη δεσπόζει στο βάθος. Πάνω μας υψώνεται η νότια πλαγιά  των 5 Πύργων. Έχουμε ακόμα δρόμο…

Έπειτα από πορεία περίπου μιάμισης ώρας φτάνουμε σε ποτίστρα όπου και συναντάμε φίλους από τον Ορειβατικό σύλλογο της Καρδίτσας. Συνεχίζουμε την ανάβαση μαζί μέχρι να βγούμε στην κορυφογραμμή.

Η θέα αποζημιώνει και τον πιο απαιτητικό. Πίσω μας η λίμνη Πλαστήρα, μπροστά μας η ράχη της “Κοιμωμένης των Αγράφων”. Μια μικρή τελευταία στάση στην αρχή της κορυφογραμμής και συνεχίζουμε.

Από δω και πάνω συντροφιά μας πλέον ο δροσερός αέρας, σύμμαχος μαζί με την συννεφιά που μας προστατεύει από τον καυτό ήλιο. Φτάνουμε 50 μέτρα πριν από την κορυφή. Ένα στενό πέρασμα το τελευταίο εμπόδιο.

Κάποιοι θα μείνουν στην ασφάλεια της προκορφής. Κάποιοι άλλοι θα συνεχίσουν μέχρι την ψηλότερη, η προσέγγιση της οποίας χρήζει μεγάλης προσοχής.

Στην κορυφή ακολούθησαν τα κλασσικά μαθήματα γεωγραφίας αλλά και αρκετή κουβέντα για το θέμα των αιολικών εγκαταστάσεων που απειλούν τις τριγύρω κορυφές και όχι μόνο. Ας ελπίσουμε να επικρατήσει η λογική σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα.

Γράφουμε τα ονόματά μας στο βιβλίο κορυφής και σιγά σιγά ξεκινάμε την κατάβαση. Μια ιδέα για να ακολουθήσουμε διαφορετική διαδρομή στην κατάβαση πολύ γρήγορα πέφτει στο κενό, καθώς τα σύννεφα πλέον έγιναν περισσότερα και κινούνται απειλητικά πάνω μας, έτσι λοιπόν επιστρέφουμε από το ίδιο μονοπάτι που κάναμε και την ανάβαση για να κατέβουμε πιο γρήγορα.

Έπειτα από 7 ώρες πορείας επιστρέφουμε στο σημείο εκκίνησης.

Άλλη μια όμορφη πορεία έφτασε στο τέλος της.

Για τον Ο.Π.Ο.Π

Μερτσιώτης Νίκος

  • Δημοσιεύτηκε: 2 έτη πριν την 23 Ιουνίου, 2020
  • Τελευταία αλλαγή: 23 Ιουνίου, 2020 @ 9:29 πμ
  • Καταχωρημένο σε: Αθλητισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Η αποστολή του ΑΟ Τρίκαλα για τον αγώνα με ΑΟ Υπάτου

Περισσότερα →