Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Κοινωνικά - Εκδηλώσεις  >  Τρέχον άρθρο

Μνήμη της κυπριακής τραγωδίας σε σημαντική εκδήλωση στα Τρίκαλα

19 Ιουλίου, 2022  /  Χωρίς Σχόλιο

Τη μνήμη των τραγικών γεγονότων του Ιουλίου και του Αυγούστου του 1974 (πραξικόπημα και εισβολές «Αττίλα») και των θυμάτων, τίμησαν ο Δήμος Τρικκαίων, ο Σύλλογος Κυπρίων Τρικάλων και η πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, σε σημαντική εκδήλωση. Την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022 στο Μουσείο Τσιτσάνη ο επανασυσταθείς σύλλογος με τη συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων συνδιοργάνωσαν εκδήλωση με τίτλο «Ημέρες Μνήμης», αρχικώς με την τέλεση μνημοσύνου.

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου αφορούσε στην ανάγκη διατήρησης της μνήμης και της γνώσης για γεγονότα τόσο σημαντικά στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Μετά τον χαιρετισμό του προέδρου του Συλλόγου Κυπρίων Τρικάλων κ. Χρίστου Μοδέστου, ομοίως χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Λιούτας και ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΠΕ Τρικάλων, Ντίνος Μπάρδας.

Ακολούθησε αναφορά στα γεγονότα από τον πρόεδρο του Κυπρίων Λάρισας κ. Αυγ. Αυγουστή, ενώ την κεντρική ομιλία απηύθυνε ο Μορφωτικός Ακόλουθος της πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Τάκης Βοΐλας.

Η εκδήλωση περιελάμβανε και έκθεση ιστορικού φωτογραφικού υλικού από τις μαρτυρικές εκείνες ημέρες, ενώ στο πέρας της, ο Χρίστος Μοδέστου με τη συνοδεία της κ. Ευαγγελίας Αργυροπούλου στο πιάνο, ερμήνευσε τραγούδια για την Κύπρο.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

  • Δημοσιεύτηκε: 2 μήνες πριν την 19 Ιουλίου, 2022
  • Τελευταία αλλαγή: 19 Ιουλίου, 2022 @ 3:14 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Κοινωνικά - Εκδηλώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Δωρεάν σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης στο Μικρό Κεφαλόβρυσο

Περισσότερα →