Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Οικονομία  >  Τρέχον άρθρο

Με 100 εκατ. ευρώ ενισχύονται μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

25 Απριλίου, 2019  /  Χωρίς Σχόλιο

Χρηματοδοτική ανάσα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με νέες εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 20 εκατομμυρίων ευρώ, που ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και θα οδηγήσουν σε επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 37 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία.
Συγκεκριμένα, ο κ. Αγοραστός ανακοίνωσε:
– Σήμερα, την ενίσχυση με 10 εκατ. ευρώ, μέσω της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, επενδύσεων υφισταμένων επιχειρήσεων, ύψους από 80.000 έως 400.000 ευρώ, με επιδότηση από 50% έως 60% σε περίπτωση που κάνουν νέες προσλήψεις και
– Μετά το Πάσχα, την ενίσχυση με 10 εκατ. ευρώ νέων επιχειρήσεων, που δεν έχουν κλείσει τρεις χρήσεις λειτουργίας, με επιδότηση από 60% έως 70% σε περίπτωση νέων προσλήψεων και με προτεραιότητα στο αγροδιατροφικό σύμπλεγμα, την ενέργεια, το περιβάλλον, τον τουρισμό, τις υπηρεσίες υγείας, τα μέταλλα και τα δομικά υλικά.
Επιπλέον από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκχωρούνται 53 εκατ. ευρώ στον ΕΦΕΠΑΕ, ως Ενδιάμεσου Φορέα του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας, προκειμένου να προχωρήσει στις προκηρύξεις.
Ο κ. Αγοραστός δήλωσε ότι από το ΕΣΠΑ 2014-2020 η Περιφέρεια Θεσσαλίας:
– έχει διαθέσει 16,5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Θεσσαλία. Οι ενισχύσεις αυτές όχι μόνο οδηγούν σε επενδύσεις 33 εκατ. ευρώ αλλά επιπλέον δημιουργούν και αλυσίδα επιχειρηματικότητας, καθώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας έδωσε τη δυνατότητα να ενταχθούν επιπλέον 113 «επιλαχούσες» επιχειρήσεις, που αλλιώς δεν θα είχαν τη δυνατότητα ένταξης.
-Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει διαθέσει 10 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ, για την ενίσχυση της ρευστότητας των θεσσαλικών μικρών επιχειρήσεων, μέσω παροχής τραπεζικών δανείων με επιδότηση επιτοκίου.
-Συνολικά από το 2015 μέχρι σήμερα, μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν ενταχθεί, στους τομείς της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, 1.344 έργα προϋπολογισμού 385 εκατ. ευρώ.

  • Δημοσιεύτηκε: 2 έτη πριν την 25 Απριλίου, 2019
  • Τελευταία αλλαγή: 25 Απριλίου, 2019 @ 12:04 πμ
  • Καταχωρημένο σε: Οικονομία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Η Keller Williams One αναζητά άτομα για την περιοχή των Τρικάλων

Περισσότερα →