Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Πολιτισμός  >  Τρέχον άρθρο

Με επιτυχία διεξήχθη το σεμινάριο βυζαντινής μουσικής στη Λάρισα

1 Μαΐου, 2022  /  Χωρίς Σχόλιο

Με επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 29 Απριλίου 2022 το επιμορφωτικό σεμινάριο Βυζαντινής Μουσικής και Ψαλτικής που διοργάνωσε η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Βυζαντινής Μουσικής “Θεσσαλοί Μελωδοί” κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου του Συλλόγου, καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτη κ. Γεωργίου Λεμονόπουλου και του Δ.Σ. στο πλαίσιο της διαφύλαξης και διάδοσης της Ψαλτικής Τέχνης, όπως αυτή διαμορφώθηκε ανά τούς αιώνες μέχρι σήμερα, αλλά και στην προσπάθεια επιμόρφωσης των Ιεροψαλτών πού διακονούν τα Ιερά Αναλόγια της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Άρχοντας Μαΐστωρ της του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Γρηγόρης Νταραβάνογλου με θέμα: « Πολίτικο ύφος και Πατριαρχική Παράδοση ».Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων “Ιωάννης ο Δαμασκηνός” και Γ. Γραμματεας της ΟΜΣΙΕ Αθανάσιος Γ Δημητρίου παρουσιάσε το βιβλίο του Άρχοντος «Ο Μουσικος Ορθρος κατά την Ψαλτική Παράδοση της Πόλης».


Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στον περικαλλή ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου Λάρισας, παρουσία του Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμου και του προϊσταμένου του ιερού ναού Αρχιμ. Νικηφόρου Κοντογιάννη.Μεταξύ άλλων το σεμιναριο παρακολούθησε και ο μουσικολογιώτατος Αρχιμ. Κωνσταντίνος Δεληχρήστος ενώ επίκαιρουςύμνους απέδωσε άριστα ο χορός του Συλλόγου.Η μαθητεία του κ. Νταραβάνογλου δίπλα σε μεγάλους πρωτοψάλτες της Πόλεως, η πολυετής και υπεύθυνη διακονία του σε αναλόγια της Πόλης και της Ελλαδικης Εκκλησίας, αποτελούν τα εχέγγυα για μια γνήσια προσέγγιση της έκφρασης της ψαλτικής Πολίτικης τέχνης.

  • Δημοσιεύτηκε: 5 μήνες πριν την 1 Μαΐου, 2022
  • Τελευταία αλλαγή: 1 Μαΐου, 2022 @ 5:57 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Σε εκδήλωση μνήμης με την συμμετοχή Μανώλη Μητσιά και Γρήγορη Νταραβάνογλου ο πρόεδρος των Τρικαλινών Ιεροψαλτών

Περισσότερα →