Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Πολιτισμός  >  Τρέχον άρθρο

Με ήχους βγαλμένους από την Ψαλτική παράδοση της Πόλης η παρουσίαση του βιβλίου του Γρηγόρη Νταραβάνογλου

10 Φεβρουαρίου, 2022  /  Χωρίς Σχόλιο

Με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.κ. Χρυσοστόμου, πολλών μελών της τοπικής ιεροψαλτικής κοινότητας αλλά και πολλών φίλων της Βυζαντινής Μουσικής, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη το απόγευμα, η παρουσίαση του βιβλίου τοῦ Ἄρχοντος Μαΐστορος τῆς Μ.τ.Χ.Ε. κ. Γρηγορίου Νταραβάνογλου μὲ τίτλο: «Ὁ μουσικὸς Ὄρθρος κατὰ τὴν Ψαλτικὴν παράδοσιν τῆς Πόλης», παρουσία του ίδιου του συγγραφέα.

Η εκδήλωση-παρουσίασης του βιβλίου που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και η οποία ήταν η πρώτη πανελληνίως, ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό από τον πρόεδρο του Σωματείου Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων, κ. Αθανάσιο Δημητρίου και την προβολή της βιογραφίας του Γρηγόρη Νταραβάνογλου.

Αφού ο Άρχων Πρωτοψάλτης, μίλησε για το σημαντικό αυτό έργο του, που ομολογουμένως αποτελεί μία σημαντική παρακαταθήκη του ιδίου προς τις νεότερες γενιές των ιεροψαλτών, έδωσε το βήμα στα μέλη του Σωματείου Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων «Ιωάννης Δαμασκηνός» για να εκτελέσουν ορισμένους ύμνους όπως αυτοί παρουσιάζονται στο  βιβλίο. Η παρουσίαση που αποτέλεσε ομολογουμένως μία μεγάλη τιμή για την πόλη μας, ολοκληρώθηκε με τον Σεπτό μας Ποιμενάρχη, να εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες για την όμορφη εκδήλωση παρουσίασης του εν λόγω μουσικού έργου και τον δημιουργό Γρηγόρη Νταραβάνογλου, να αποδίδει με την μοναδική του φωνή μερικούς ύμνους.

  • Δημοσιεύτηκε: 8 μήνες πριν την 10 Φεβρουαρίου, 2022
  • Τελευταία αλλαγή: 10 Φεβρουαρίου, 2022 @ 11:05 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Σε εκδήλωση μνήμης με την συμμετοχή Μανώλη Μητσιά και Γρήγορη Νταραβάνογλου ο πρόεδρος των Τρικαλινών Ιεροψαλτών

Περισσότερα →