Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Τοπικά  >  Τρέχον άρθρο

Με άρωμα Κωνσταντινούπολης η πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία στην Παναγία Φανερωμένη

2 Ιανουαρίου, 2022  /  Χωρίς Σχόλιο

 Το Σάββατο το  πρωΐ  1/1/2022 κατά την  Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία  στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων έψαλλε ο Άρχων Μαΐστωρ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Γρηγόριος Νταραβάνογλου, ο οποίος με την ερμηνεία του και την ψαλτική του τέχνη, μας μύησε  στα ενδότερα της μυστικής λατρείας της Εκκλησίας και μας μετέφερε νοερα στην «Πόλη».

Ο Άρχοντας έψαλλε Κωνσταντινουπολίτικα, παραδοσιακά, καθότι γέννημα της Πόλης, και ως συνεχιστής των μεγάλων Πρωτοψαλτών της Κωνσταντινουπόλεως, ιδίως των δασκάλων του  Βασιλείου Νικολαΐδη και Ελευθερίου Γεωργιάδη.

Ο Άρχοντας διαθέτει πολυχρόνια διδακτική δραστηριότητα, μελοποιεί ύμνους, έχει πλούσια δισκογραφική παραγωγή, μια αληθινή προσφορά στον λαό του Θεού. 

Ο ίδιος έχει βαθιά αίσθηση της πατρώας εκκλησιαστικής Μουσικής, την οποία χρωματίζει και κατά κάποιον τρόπο την κάνει εικονογραφημένη. Ψάλλει με έναν τρόπο ήπιο, και κάνει τους πιστούς να προσεύχονται.

 Στο τέλος της  Θείας Λειτουργίας, ο προϊστάμενος του ναού π. Εφραίμ Γιαννάκος αφού ευχαρίστησε τον Άρχοντα, του προσέφερε μία Βυζαντινή εικόνα του Αγίου Βησσαρίωνος προστάτου της πόλεως μας.

Ο κ. Γρηγόρης Νταραβάνογλου  προσκλήθηκε από τον πρόεδρο του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων και Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού, με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις.

  • Δημοσιεύτηκε: 9 μήνες πριν την 2 Ιανουαρίου, 2022
  • Τελευταία αλλαγή: 2 Ιανουαρίου, 2022 @ 12:30 πμ
  • Καταχωρημένο σε: Τοπικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Καββαθάς και Αγγελάκης στα ηνία της ΓΣΕΒΕΕ για 4η συνεχή τριετία

Περισσότερα →