Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Πρώτο Θέμα  >  Τρέχον άρθρο

Κ. Παπακώστα: Αναφορά για τις επιθέσεις αγριόχοιρων σε καλλιέργειες στο αρμόδιο υπουργείο

12 Ιουλίου, 2021  /  Χωρίς Σχόλιο

Από τις επισκέψεις που έχει πραγματοποιήσει η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα σε χωριά του Νομού και συγκεκριμένα στον Δήμο Φαρκαδόνας και στην Δημοτική Ενότητα Γόμφων του Δήμου Πύλης, της μεταφέρθηκε από τους αγρότες – παραγωγούς των περιοχών, το ζήτημα των επιθέσεων από αγριόχοιρους, ιδίως σε καλλιέργειες αραβοσίτου.

Η κα. Παπακώστα κατέθεσε Αναφορά απευθυνόμενη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παραθέτοντας το πρόβλημα στον Υπουργό, επισημαίνοντας αφενός, πως δεν υφίσταται αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ, για όσες καταστροφές προέρχονται από επιθέσεις αγριόχοιρων και υπογραμμίζοντας αφετέρου, το υψηλό κόστος για την περίφραξη των αγροτεμαχίων, το οποίο χρήζει επιδοτήσεως για να καλυφθεί.

Όπως δήλωσε η Βουλευτής: «Οι επανειλημμένες ζημιές στην αγροτική παραγωγή, είτε από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα της φετινής χρονιάς, είτε από την επέλαση των αγριόχοιρων στις καλλιέργειες, καθιστούν παραπάνω από αναγκαία την αποζημίωση των πληττόμενων αγροτών, οι οποίοι χάνουν εισόδημα από τις κατεστραμμένες καλλιέργειες, αλλά έχουν δαπανήσει και σημαντικό κεφάλαιο σε λιπάσματα και ποτιστικά. Επομένως, οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους με λύσεις ουσιαστικές, προκειμένου να στηρίξουμε τον πρωτογενή μας τομέα.»

  • Δημοσιεύτηκε: 3 εβδομάδες πριν την 12 Ιουλίου, 2021
  • Τελευταία αλλαγή: 12 Ιουλίου, 2021 @ 7:15 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Πρώτο Θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Δήμος Τρικκαίων: Επτά νέα απορριμματοφορα στην μάχη για την καθαριότητα

Περισσότερα →