Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Ελλάδα  >  Τρέχον άρθρο

Κατερίνα Παπακώστα: Η κυβέρνηση μεριμνά για τους δανειολήπτες

7 Αυγούστου, 2020  /  Χωρίς Σχόλιο

Η κυβέρνηση μεριμνά για την πληγείσα ελληνική οικονομία και τους δανειολήπτες, επισημαίνει η Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ κ. Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα, αναφορικά με το νέο πρόγραμμα  «γέφυρα», το οποίο εισήχθη με το τελευταίο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών. Ειδικότερα, και όπως επισημαίνει, αυτό το πρόγραμμα προβλέπει χρηματοδότηση στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων, για τα οποία οι δανειολήπτες υποθήκευσαν την κύρια κατοικία τους. Σε αντίθεση με το πρόγραμμα των προηγούμενων ετών, μπορούν να αιτηθούν και οι συνεπείς δανειολήπτες, όχι μόνο όσοι έχουν κόκκινα δάνεια.

Μόλις τέσσερις ημέρες μετά το άνοιγμα της διαδικτυακής πλατφόρμας και έχει εισέλθει σχεδόν τριπλάσιος αριθμός  δανειοληπτών, από ότι στους 13 μήνες που ίσχυε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, σημειώνεται ότι, μόλις το 0,9% των αιτήσεων έχουν κριθεί ως μη επιλέξιμες, λόγω υπέρβασης των ανώτατων ορίων οικογενειακού εισοδήματος και μόλις το 0,05%, λόγω υπέρβασης του ανώτατου ορίου αξίας κύριας κατοικίας.

Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει ως τροφοδότης των εσόδων από τόκους για τράπεζες, με δεδομένες τις υφιστάμενες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά, ιδιαίτερα λόγω της ύφεσης που υπέστη η οικονομία μας, εξαιτίας της πανδημίας.

Τα άτομα που δικαιούνται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, είναι βασικώς, όσοι επλήγησαν, οικονομικά, από την πανδημία του κορωνοϊού, με εμφανή μείωση του εισοδήματός τους, οι μακροχρόνια άνεργοι, όπως επίσης και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έλαβαν μειωμένο μίσθωμα για τα ακίνητά τους, επαγγελματικά ή μη. Οι επωφελούμενοι του προγράμματος, δανειολήπτες, μπορούν να λάβουν την κρατική επιχορήγηση, το αργότερο έως 31/12/2020, καθώς μπορούν να διακόψουν την αναστολή αποπληρωμής είτε μόλις εγκριθεί η συμμετοχή τους από το πρόγραμμα, είτε αργότερα. Η κρατική επιδότηση συνοδεύεται με την υποχρέωση για τη συνέχιση της αποπληρωμής των δανειακών υποχρεώσεων από την πλευρά των δανειοληπτών που θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα για χρονικό διάστημα από 6 έως και 18 μήνες, ανάλογα με την κατηγορία του δανείου.

«Με κάθε οικονομική ρύθμιση της κυβέρνησης αποδεικνύεται η μέριμνα για την πληγείσα ελληνική οικονομία, λόγω του κορωνοϊού και των δυσμενών συνεπειών του. Αυτή τη φορά με το πρόγραμμα «Γέφυρα» ενσωματώνουμε και τους συνεπείς δανειολήπτες, εκτιμώντας πως μέσα από τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν δεν αμέλησαν την υποχρέωση της αποπληρωμής του δανείου τους. Ανοίγουμε την πύλη του προγράμματος, με γνώμονα την εξυπηρέτηση και την αρωγή σε όλους όσοι επλήγησαν, οικονομικά, από την πανδημία. Σχεδιάζουμε με μεθοδικότητα και ορθολογισμό την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε η Βουλευτής.

  • Δημοσιεύτηκε: 2 έτη πριν την 7 Αυγούστου, 2020
  • Τελευταία αλλαγή: 7 Αυγούστου, 2020 @ 1:45 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

energycost.gr: Το διαδικτυακό εργαλείο από τη ΡΑΕ για σύγκριση τιμολογίων ρεύματος

Περισσότερα →