Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Οικονομία  >  Τρέχον άρθρο

Και ο Νομός Καρδίτσας στον Οινοτουριστικό χάρτη

18 Ιουνίου, 2021  /  Χωρίς Σχόλιο

Μετά τις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας και Τρικάλων, ήρθε η σειρά της Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Σοφάδων, ο Δήμος της Λίμνης Σμοκόβου, των Ιαματικών Λουτρών και της πολλά υποσχόμενης αγροτουριστικής  δυνατότητας που κρύβει, φιλοξενεί το Πρώτο Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Τουρισμού, Επισκέψιμο Οινοποιείο:

Πρόκειται για το Οινοποιείο “Φίλια Γη”, κοντά στο ομώνυμο χωριό του Νομού Καρδίτσας.

Σε μια έκταση άνω των 100 στρεμμάτων, στις παρυφές των ειδυλλιακών Αγράφων, μια νέα οινοτουριστική εγκατάσταση, έρχεται να ενισχύσει την εναλλακτική τουριστική ταυτότητα της ευρύτερης περιοχής των Σοφάδων, και όχι μόνο.

«Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στην μεγάλη τουριστική οικογένεια την “Φίλια Γη”, το Πρώτο Πιστοποιημένο Επισκέψιμο Οινοποιείο του Νομού Καρδίτσας. Η ενέργεια αυτή πιστώνει με εξαιρετικά διαπιστευτήρια την θεσσαλική ενδοχώρα και την περιοχή της Καρδίτσας, ειδικότερα», δήλωσε ο Νικόλαος Σαρούκος, Προϊστάμενος Ελέγχου, Επιθεωρήσεων και Τουριστικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας του Υπουργείου Τουρισμού.

«Ως Διεύθυνση Τουρισμού Θεσσαλίας του Υπουργείου Τουρισμού, ως η ανώτερη διοικητική οντότητα της Πολιτείας επί ζητημάτων εφαρμογής τουριστικής νομοθεσίας, πολιτικής και σχεδιασμού σε όλη την Θεσσαλία, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η παραγωγική βάση του τόπου, συναντά τις μοναδικές δυνατότητες της περιοχής σε ένα τουριστικό προϊόν που στηρίζεται στην αειφορία και στην τοπικότητα», συμπλήρωσε ο κ. Σαρούκος.

Το Οινοποιείο «Φίλια Γη» διαθέτει νεόδμητες εγκαταστάσεις ξενάγησης και γευσιγνωσίας, εκθετήριο, πωλητήριο, καθώς και εξαιρετικό αύλειο χώρο, ενώ υποστηρίζει δυνατότητα υποδοχής και πρόσβασης ΑΜΕΑ.

  • Δημοσιεύτηκε: 1 έτος πριν την 18 Ιουνίου, 2021
  • Τελευταία αλλαγή: 18 Ιουνίου, 2021 @ 12:01 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Οικονομία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Κρατικές ενισχύσεις 15,8 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς χοίρων, αυτόχθονων μαύρων χοίρων και μελιού

Περισσότερα →