Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Πρώτο Θέμα  >  Τρέχον άρθρο

Η ανάπτυξη στον Δήμο Πύλης περνά μόνο μέσα από έργα «αποκατάστασης ζημιών»

15 Δεκεμβρίου, 2020  /  Χωρίς Σχόλιο

«Πενιχρό» δίχως κανένα «όραμα» το τεχνικό πρόγραμμα για το 2021 σύμφωνα με τους επικεφαλείς των συνδυασμών της αντιπολίτευσης

Ομοβροντία πυρών από τους επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κατά της δημοτικής αρχής, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης που έγινε για μία ακόμα φορά διαδικτυακά, με επίκεντρο τε τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για την επόμενη χρονιά, το οποίο χαρακτήρισαν «πενιχρό» και μη «αναπτυξιακό», καταψηφίζοντάς το.  Ή μάλλον κατηγόρησαν την δημοτική αρχή ότι εκλαμβάνει τον όρο «ανάπτυξη», μόνο μέσα από την υλοποίηση έργων που έχουν ως στόχο απλά την αποκατάσταση ζημιών και από κει και πέρα τίποτα!!! Ούτε όραμα, ούτε προοπτική… Ειδικότερα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θεόδωρος Χήρας  τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Οι 44 κοινότητες κατέθεσαν γραπτώς τεχνικό πρόγραμμα;  Λήφθηκε υπόψη;  Θέλω να ρωτήσω τον κ. Δήμαρχο το εξής: Από αυτά τα έργα που έχει στο τεχνικό πρόγραμμα του 2021, θεωρεί ότι κάποιο από αυτά είναι αναπτυξιακό, που θα αλλάξει την ζωή των κατοίκων; Θα αλλάξει προς το καλύτερο τον Δήμο Πύλης; Θα προσπαθήσει να αναπτύξει κάποιον τομέα της οικονομίας; Θα καλυτερεύσει την ποιότητα ζωής; Είχε πει κάποτε ο δήμαρχος σε ένα βίντεο ότι «εγώ μόνο ζημιές κάνω», αλλά αυτό το είπε όταν είχαν πέσει τα σπίτια στην Πιαλεία πριν από τέσσερα χρόνια. Δυστυχώς πάλι μόνο ζημιές κάνουμε. Πήραμε το ένα εκατομμύριο από τον Ιανό θα κάνουμε τις ζημιές.  Όλα τα έργα που βλέπουμε είναι έργα αποκατάστασης ζημιών». Ο ίδιος πρόσθεσε λέγοντας: Το μόνο έργο που βλέπω εγώ και δίνεται ιδιαίτερη σημασία στον Δήμο Πύλης, είναι η κατασκευή δρόμων για αγροκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις». Σύμφωνα με τον ίδιο η ανάπτυξη στον Δήμο Πύλης δεν μπορεί να βασίζεται σε τέτοια έργα, τονίζοντας παράλληλα την σημασία υλοποίησης κάποιων άλλων έργων, όπως αντιπλημμυρικά και αποχετευτικά.          

                                                                                                       Ιδιαίτερα καυστικός και επικριτικός απέναντι στην δημοτική αρχή για το όλο θέμα, ήταν και ο  επικεφαλής της «Πύλης Αξιών»  κ. Βαλάντης Τσιούτσιας. «Διάβασα το τεχνικό πρόγραμμα του 2021 και το συνέκρινα με αυτό του 2020. Πάνω κάτω, είναι ακριβώς τα ίδια πράγματα. Είναι μια πιστή αντιγραφή. Όραμα κανένα, πνοή καμία, ανάπτυξη καμία στην περιοχή. Δείχνει αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής αυτή τη στιγμή για τον Δήμο μας». Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε ενδεικτικά σε κάποια πράγματα. «Η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος  εδώ και πάρα πολύ καιρό, ευαγγελίζονται ότι θα φτιάξουν το Πάρκο των Γεφυριών, ότι θα φτιάξει Λαϊκή Αγορά κλπ.  Που βρίσκονται αυτά; Ούτε καν στο τεχνικό πρόγραμμα; Έτσι απλά το λέμε στα λόγια να ωραιοποιήσουμε τις καταστάσεις;  Κάποια στιγμή παρουσιάσατε το σχέδιο ανάπλασης της  πλατείας στην Πύλη. Κάνατε μία αποτυχημένη φιέστα, ξοδέψατε χιλιάδες ευρώ να αγοράσετε ιδέες.  Αυτές οι ιδέες για ποιο λόγο αγοράστηκαν;  Να τις κάνετε τι;  Να τις έχετε μέσα στο Δημαρχείο; Δεν μπορώ να το καταλάβω. Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» μιλάει για την κατασκευή μικρών βιολογικών καθαρισμών για τοπικές κοινότητες με πληθυσμό κάτω από δύο χιλιάδες. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση;». Επίσης ο κ. Τσιούτσιας, αναφέρθηκε στο κατολισθητικό φαινόμενο στα Στουρναρέικα. «Ήδη έχει βουλιάξει ένα χωριό το Ροπωτό, δεν είδα κάτι για εκεί. Κανένα τεχνικό πρόγραμμα, τίποτα», είπε ενώ αναφέρθηκε και σε πολλά άλλα σημαντικά έργα για τα οποία έπρεπε να υπάρξει μέριμνα.                                                                              Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Βάϊος Καλύβας, τόνισε μεταξύ άλλων: «Πιστεύουμε ότι ένα τεχνικό πρόγραμμα, δεν πρέπει να εμπερικλείει μόνο αποκαταστάσεις ζημιών», ενώ καυτηρίασε το γεγονός ότι δεν παρουσιάστηκαν  ποτέ από την δημοτική αρχή ολοκληρωμένες μελέτες για την αντιπλημμυρική και αντισεισμική θωράκιση του Δήμου.                 Τι απάντησε σε αυτές τις επικρίσεις ο Δήμαρχος κ. Κώστας Μαράβας;  Ισχυρίστηκε ότι  παρά τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του Δήμου, γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά σε επίπεδο σχεδιασμού και υλοποίησης έργων και ανέφερε ενδεικτικά κάποια από αυτά, που κατά τον ίδιο είναι αναπτυξιακά.   

  • Δημοσιεύτηκε: 2 έτη πριν την 15 Δεκεμβρίου, 2020
  • Τελευταία αλλαγή: 15 Δεκεμβρίου, 2020 @ 10:02 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Πρώτο Θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

«Κύριε Μαράβα μην ασχολείστε μόνο με τα χωριά του κάμπου. Προσέξτε και τα ορεινά»

Περισσότερα →