Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Τοπικά  >  Τρέχον άρθρο

Εργασίες συντήρησης σε μονοπάτια του Ιτάμου από μέλη του Ο.Π.Ο.ΠΥΛΗΣ

Ιούνιος 4, 2019  /  Χωρίς Σχόλιο

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης σε μονοπάτια του Ιτάμου, πάνω από την Πύλη, από τα μέλη του Ο.Π.Ο.ΠΥΛΗΣ, ενός  από τους πιο δραστήριους συλλογους του δήμου μας. Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Σχορτσιανίτης Αλέξανδρος, οι εργασίες ξεκίνησαν πριν τις εκλογές από χαμηλά, από την γειτονιά «Πλάτανος» και έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα έως τις τοποθεσίες «Ίσιωμα», «Αη Λιας» και «Κουκουρέλος». Όπως μας τόνισε ο πρόεδρος θα συνεχίσουν οι εργασίες συντήρησης και καθαρισμού των μονοπατιών έως την κορυφή του Ιτάμου και το αρχαίο κάστρο «Αθήναιο», καθώς επίσης και προς την Ιερά Μονή της Γκούρας αλλά και προς τη γειτονιά «Περιβόλι». 

Επίσης στα άμεσα σχέδια του συλλόγου είναι και η ανάδειξη του παλαιού μονοπατιού που ενώνει τα τρεία σημαντικότερα μνημεία της Πύλης, το βυζαντινό ναό της Πόρτας Παναγιάς του 13ου αιώνα, το πέτρινο τοξωτό γεφύρι του Αγίου Βησσαρίωνος 16ου αιώνα (το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι αυτή τη στιγμή στα Βαλκάνια) και το αρχαίο κάστρο Αθήναιο απέναντι από την κορυφή του Ιτάμου στα 1100μ περίπου υψόμετρο που χρονολογείται ανάμεσα στον 5ο και τον 1ο αιώνα π.Χ.

Ακόμη θα προχωρήσουν σε συντήρηση της εξέδρας στο αναρριχητικό πεδίο που βρίσκεται στο «Φαράγγι της Πύλης» από τη μεριά του Κόζιακα. Είναι ένα έργο πολυδάπανο και χρονοβόρο, όπως μας επισήμανε ο πρόεδρος, λόγω της τοποθεσίας, αλλά πολύ σημαντικό τουριστικά λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας, γιατί τους καλοκαιρινούς μήνες είναι από του πιο διάσημους προορισμούς στην Ελλάδα για σπορ αναρρίχηση. 

Τους ευχόμαστε καλή δύναμη για την επίτευξη των στόχων τους αλλά και για τον ζήλο που δείχνουν για την ανάδειξη της περιοχής της Πύλης. 

  • Δημοσιεύτηκε: 2 έτη πριν την Ιούνιος 4, 2019
  • Τελευταία αλλαγή: Ιούνιος 9, 2019 @ 11:59 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Τοπικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Η RBS φέρνει την πιο μικρή ταμειακή μηχανή της αγοράς!

Περισσότερα →