Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Πρώτο Θέμα  >  Τρέχον άρθρο

Επίσκεψη Νικογιάννη, Γιαννουλάκου και Μπαλλά, στην Κ. Παπακώστα για την ανασυγκρότηση των ΟΤΑ

16 Φεβρουαρίου, 2021  /  Χωρίς Σχόλιο

 Η Κ. Παπακώστα με τον εκπρόσωπο της Συντονιστικής Επιτροπής Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδος του Δήμου Μετεώρων και του Νομού Τρικάλων, κ. Αθανάσιο Νικογιάννη.

Με φόντο τις αλλαγές που φέρνει το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην χώρα μας, πραγματοποιήθηκε εχθές και σήμερα συνάντηση της Βουλευτή Κατερίνας Παπακώστα,  με τον εκπρόσωπο της Συντονιστικής Επιτροπής Δικτύου Κοινοτήτων Ελλάδοςτου Δήμου Μετεώρων και του Νομού Τρικάλων, κ. Αθανάσιο Νικογιάννη, όπως επίσης και με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μουριάς κ. Γιαννουλάκο Δημήτριο και τον Πρόεδρο Κοινότητας Βαθυρρεύματος κ. Μπαλλά Μιχάλη.

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων επεσήμαναν στην Βουλευτή, ορισμένα από τα βασικά τους αιτήματα σχετικά με τις αλλαγές που θα φέρει το Νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ, όπως είναι:

  • οι αποφασιστικές αρμοδιότητες και οι οικονομικές ενισχύσεις για την Κοινότητα,
  • Επιπλέον, να μη καταργηθούν οι Κοινότητες στις έδρες των δήμων κάτω από 100.000 κατοίκους και
  • να συμμετέχουνοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην διαβούλευση του Νομοσχεδίου για την κατάθεση των απόψεών τους στις επικείμενες αλλαγές.
  • Τέλος, υπογράμμισαντην ανάγκη ξεκάθαρου θεσμικού πλαισίου για την λειτουργία των επιπέδων της αυτοδιοίκησης, όπως επίσης και την ανεξάρτητη κάλπη για την ανάδειξη των Συμβουλίων Κοινότητας.
Η Κ. Παπακώστα με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μουριάς κ. Γιαννουλάκο Δημήτριο και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Βαθυρρεύματος κ. Μπαλλά Μιχάλη.​

Η Τρικαλινή Βουλευτής, διαισθανόμενη τις παραπάνω ανάγκες, αλλά και αναγνωρίζοντας την συμβολή των Κοινοτήτων στην ανάπτυξη της επαρχίας και της βελτίωσης της ζωής σε αυτή, δεσμεύτηκε να προβεί άμεσα, σε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη, για να του θέσει η ίδια όσα συζήτησε με τους Προέδρους και να ενημερωθεί εκτενέστερα για τους στόχους της νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης.

  • Δημοσιεύτηκε: 2 έτη πριν την 16 Φεβρουαρίου, 2021
  • Τελευταία αλλαγή: 16 Φεβρουαρίου, 2021 @ 3:56 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Πρώτο Θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

«Κύριε Μαράβα μην ασχολείστε μόνο με τα χωριά του κάμπου. Προσέξτε και τα ορεινά»

Περισσότερα →