Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Τοπικά  >  Τρέχον άρθρο

Ενημερωτικές πινακίδες επί της νέας Περιφερειακής οδού ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Πύλης

23 Ιουλίου, 2020  /  Χωρίς Σχόλιο

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης κ. Κωνσταντίνος  Βοϊτσίδης κατά την διάρκεια της παρέμβασής του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όταν ένας νέος περιφερειακός δρόμος  παρακάμπτει το εμπορικό κέντρο μιας κωμόπολης, είναι πάντα εύλογο να προκύπτει ανησυχία και προβληματισμός  στους καταστηματάρχες, μήπως αυτό μεταφραστεί και σε μία πτώση του τζίρου των επιχειρήσεών τους. Και αυτόν τον προβληματισμό έχει και ο εμπορικός κόσμος της Πύλης, με την κατασκευή της νέας περιφερειακής οδού Τρικάλων-Πύλης.  Για τον λόγο αυτό, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής  κ. Κωνσταντίνος  Βοϊτσίδης, με παρέμβασή του στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησε την τοποθέτηση  ενημερωτικών πινακίδων επί του νέου περιφερειακού οδικού άξονα με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να καθίσταται υποχρεωτική η κίνηση προς το κέντρο της πόλης για τους επισκέπτες στην περιοχή.

Μάλιστα, η εν λόγω πρόταση την οποία είδαν με καλό μάτι όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν και αρκετά τεκμηριωμένη και μελετημένη από τον πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης, αν κρίνουμε και από τα σχεδιαγράμματα που συνόδευαν το συγκεκριμένο αίτημα.  

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι ο εμπορικός κόσμος της περιοχής αλλά και ο Δήμος, έχουν μία συνεχή και αγαστή συνεργασία για θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της Πύλης και αυτό μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να φέρει.

Αναλυτικά η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης προς το Δημοτικό Συμβούλιο είναι η εξής:

“Κε Πρόεδρε

εν αναμονή της παράδοσης στην  κυκλοφορία τού ολοκληρωμένου περιφερειακού Τρικάλων Πύλης, ο εμπορικός σύλλογος του δήμου Πύλης καταθέτει αίτημα τοποθέτησης επεξηγηματικών πινακίδων σε καίρια σημεία.

Με την παράδοση ολοκληρωμένου του έργου διάχυτη είναι η ανησυχία των εμπόρων – επιχειρηματιών & ελευθέρων επαγγελματιών για απώλεια εσόδων, λόγω της μη υποχρεωτικής εισόδου στην Πύλη.

Άλλωστε όπου δημιουργήθηκαν περιφερειακοί άξονες υποβαθμίστηκε η εμπορική κίνηση των περιοχών.

Για να προλάβουμε λοιπόν την ζημιά και να τη μειώσουμε όσο αυτό είναι εφικτό, προτείνουμε την ανάληψη από το δήμο τού κόστους κατασκευής και τοποθέτησης πέντε πινακίδων σε κομβικά σημεία που θα κατευθύνουν τους επισκέπτες στο κέντρο της Πύλης.

Η τοποθέτηση των προτεινόμενων πινακίδων είναι αρμοδιότητα του οικείου δήμου και όχι της περιφέρειας όπως μας υπέδειξε τηλεφωνικά η υπεύθυνη μηχανικός έργου της περιφέρειας Θεσσαλίας κα Καρρά Σταυρούλα.

Τα πέντε προτεινόμενα σημεία είναι :

1ο περιφερειακός, ερχόμενοι από τα Τρίκαλα στον «κόμβο  Τσόλα» ένδειξη αριστερά

2ο περιφερειακός, πηγαίνοντας προς τα Τρίκαλα πριν τον «κόμβο Τσόλα» ένδειξη δεξιά

3ο  νέα οδός εισόδου από «κόμβο Τσόλα» μέχρι «Τρικάλων Άρτας» ένδειξη δεξιά

4ο ερχόμενοι από τα ορεινά στο ύψος του δασαρχείου ένδειξη ευθεία

5ο ερχόμενοι από το Μουζάκι πριν τη διασταύρωση στο σημείο «Χονδρός-Τάσιος» ένδειξη αριστερά

Επισυνάπτονται :

  1. σχέδιο πινακίδας με ένδειξη αριστερά
  2. σχέδιο πινακίδας με ένδειξη δεξιά
  3. σχέδιο πινακίδας με ένδειξη ευθεία
  4. χάρτης με προτεινόμενα σημεία τοποθέτησης πινακίδων

Αναμένουμε για τις ενέργειές σας

  • Δημοσιεύτηκε: 2 έτη πριν την 23 Ιουλίου, 2020
  • Τελευταία αλλαγή: 23 Ιουλίου, 2020 @ 9:06 πμ
  • Καταχωρημένο σε: Τοπικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Το δικό του ηλεκτρονικό κατάστημα «e-shop» απέκτησε το Βιβλιοπωλείο «Τσιοπελάκος»

Περισσότερα →