Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Τοπικά  >  Τρέχον άρθρο

Ειδική μέριμνα για πολύτεκνους αδιόριστους εκπαιδευτικούς ζητά η Κ. Παπακώστα

20 Νοεμβρίου, 2020  /  Χωρίς Σχόλιο

Αφουγκραζόμενη, για άλλη μια φορά, τον παλμό της κοινωνίας, η Τρικαλινή Βουλευτής, Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα, κατόπιν επικοινωνίας της με τον Σύλλογο Πολύτεκνων Εκπαιδευτικών και τον Πρόεδρο κ. Δημοσθένη Μόσχο, προχώρησε στην κατάθεση Ερώτησης στην Βουλή των Ελλήνων, απευθυνόμενη στην Υπουργό Παιδείας& Θρησκευμάτων, κα. Κεραμέως.

Όπως η ίδια αναφέρει, «Η ανεργία των πολύτεκνων εκπαιδευτικών αγγίζει σήμερα, ποσοστά 80-85%, κυρίως εξαιτίας της ψήφισης του Ν. 4589/2019, από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όσες ιδιαίτερες διατάξεις, για τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς, υφίσταντο από το προηγούμενο νομοθέτημα της Νέας Δημοκρατίας,έπαψαν να ισχύουν με τον Νόμο Γαβρόγλου. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με διάταξη του άρ. 6 του Ν. 3255/2004, της Νέας Δημοκρατίας, ορίζονταν ιδιαίτερη πρόνοια για τους πολύτεκνους, καθώς είχαν συσταθεί οργανικές θέσεις πουκαλύπτονταν από ειδικό πίνακα διορισμών,όπου εγγράφονταν μόνο πολύτεκνοι. Με τον Νόμο Γαβρόγλου, αυτή η ειδική πρόνοια καταργήθηκε.

Ακόμη και μολονότι το άρθρο 21, παρ. 2 του Συντάγματος, επιτάσσει ιδιαίτερημέριμνα για τους πολύτεκνους, με βάση το υφιστάμενο καθεστώς μοριοδότησης, αντιστοιχούν τρία (03) μόρια για κάθε τέκνο, δίχως ναδιαχωρίζονται οι πολύτεκνοι από τους λοιπούς υποψηφίους, με αποτέλεσμα τα τρία επιπλέονμόρια, σε σύνολο 260 μορίων, που δύναται να συγκεντρωθούν, να μην ικανοποιούν τηνανωτέρω συνταγματική επιταγή.

Απευθυνόμενη με Ερώτησή μου, προς την Υπουργό Παιδείας& Θρησκευμάτων, κα. Κεραμέως, η οποία κατά το παρελθόν είχε δηλώσει πως, θα υπάρξει μέριμνα για την επίλυση του προβλήματος, αλλά και η εν τέλει, ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των πολυτέκνων, είμαι πεπεισμένη πως, σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα ληφθούν νέες νομοθετικές προβλέψεις, με τις οποίες θα καταργείται ο ισχύων, προβληματικός Νόμος Γαβρόγλου και οι παθογένειες που δημιούργησε στον χώρο των εκπαιδευτικών

  • Δημοσιεύτηκε: 2 έτη πριν την 20 Νοεμβρίου, 2020
  • Τελευταία αλλαγή: 20 Νοεμβρίου, 2020 @ 4:37 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Τοπικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Πρώτη προεκλογική σύσκεψη και κοπή πίτας για την ΚΟΒ Καλαμπάκας του ΚΚΕ

Περισσότερα →