Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Πρώτο Θέμα  >  Τρέχον άρθρο

Δωρεά ακινήτου από τον Δήμο Τρικκαίων για την ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου στο Ριζαριό

23 Απριλίου, 2019  /  Χωρίς Σχόλιο

Σε οχτώ χρόνια από τώρα, αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις από διαδικαστικά και τεχνικά ζητήματα, οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, θα αποκτήσουν την δική τους στέγη, αφού ο Δήμος Τρικκαίων, αποφάσισε να δωρίσει για αυτόν τον σκοπό στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ένα οικόπεδο έκτασης 5 στρεμμάτων στην περιοχή του Ριζαριού.

Αφορά οικόπεδο έκτασης 5 στρεμμάτων το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί μέχρι το 2027

Σε οχτώ χρόνια από τώρα, αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις από διαδικαστικά και τεχνικά ζητήματα, οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, θα αποκτήσουν την δική τους στέγη, αφού ο Δήμος Τρικκαίων, αποφάσισε να δωρίσει για αυτόν τον σκοπό στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ένα οικόπεδο έκτασης 5 στρεμμάτων στην περιοχή του Ριζαριού.  Είναι μια έλλειψη σημαντική, τόσο για τους αστυνομικούς υπαλλήλους όσο και, κυρίως, για τις υπηρεσίες που οι ίδιοι προσφέρουν στους πολίτες. Η Αστυνομία δεν διαθέτει ιδιόκτητο κτήριο στα Τρίκαλα για πολλές δεκαετίες και κατά καιρούς στέγαζε τις υπηρεσίες της σε διάφορες ιδιωτικές οικοδομές. Πλέον ο Δήμος Τρικκαίων, συνεχίζοντας την κοινωνική προσφορά του και αναγνωρίζοντας τον κοινωφελή και ουσιαστικό χαρακτήρα μιας δημόσιας υπηρεσίας, όπως αυτή της Ελληνικής Αστυνομίας, προέβη στην συγκεκριμένη σημαντική κίνηση. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων της Τρίτης 23 Απριλίου 2019 ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην ουσία της δωρεάς και στην προσφορά του Δήμου. Τόνισε τη σημαντικότητα της ανέγερσης σύγχρονου κτηρίου και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου, που με τις υπηρεσίες του προχώρησε στις σχετικές διαδικασίες. Ο όρος που υπάρχει, είναι, να ανεγερθεί το κτήριο σε διάστημα 8 ετών.
Από κει και πέρα, στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκαν διάφορα διαδικαστικά και τεχνικά ζητήματα. Κυρίαρχο ήταν αυτό της προσοχής που πρέπει να δοθεί, ώστε η δωρεά να μην καταστεί ανενεργή ή να μη συναντήσει προβλήματα, όπως συνέβη παλιότερα με απόφαση για στέγαση του μεγάρου σε περιοχή της συνοικίας Αγίου Οικουμενίου.
Σημειώνεται ότι σε κλίμα ευχαριστιών κινήθηκαν, ο υποδιευθυντής της Α.Δ. Τρικάλων κ. Στέργιος Νίντος και ο πρόεδρος του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων κ. Αναγνώστου, εν μέσω παρουσίας πλήθους αστυνομικών στη συνεδρίαση.

  • Δημοσιεύτηκε: 2 έτη πριν την 23 Απριλίου, 2019
  • Τελευταία αλλαγή: 24 Απριλίου, 2019 @ 12:06 πμ
  • Καταχωρημένο σε: Πρώτο Θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Τρίκαλα: Ποδόσφαιρο ενάντια στον ρατσισμό

Περισσότερα →