Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Πρώτο Θέμα  >  Τρέχον άρθρο

Δυναμική κινητοποίηση μετά μουσικής από υγειονομικούς και εργαζόμενους

10 Απριλίου, 2021  /  Χωρίς Σχόλιο

Μαζική και δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στα Τρίκαλα με αφορμή την παγκόσμια μέρα υγείας. Το χώρο της πλατείας Ρήγα Φεραίου κατέκλυσαν υγειονομικοί και άλλοι εργαζόμενοι κρατώντας πλακάτ με τα αιτήματά τους , δίνοντας ιδιαίτερο τόνο στην κινητοποίηση.

            Στο κάλεσμα της Ένωσης  Ιατρών Νοσοκομείου & Κέντρων Υγείας Τρικάλων (ΕΙΝΚΥΤ) ,που ανέλαβε τη διοργάνωση της κινητοποίησης. ανταποκρίθηκαν σωματεία εργαζομένων , συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων , καθώς και το παράρτημα Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (ΠΜΣ) , που επένδυσε μελωδικά την εκδήλωση, δίνοντας ένα ξεχωριστό  παλμό.

            Στην κινητοποίηση απεύθυναν χαιρετισμό οι : Ματίνα Κούκια , πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομέμων στο Γεν. Νοσοκ. Τρικάλων, η Ουρανία Παπαζεύκου , αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕΤ , ο Γιώργος Τσιάκαλος πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων &Νηπιαγωγών, η Κων/να Παπή , πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων , η Λίνα Καρέτσου , γραμματέας του παραρτήματος Τρικάλων του ΠΜΣ,  ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από το Βάιο Τάσιο πρόεδρο της ΕΙΝΚΥΤ , ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά:

            Ένα χρόνο πριν την ίδια μέρα αγωνιζόμασταν για την υγεία του λαού και διεκδικούσαμε την άμεση στελέχωση του ΕΣΥ προειδοποιώντας για τα αποτελέσματα των διαχρονικών πολιτικών υποχρηματοδότησης του συστήματος και γι αυτό που έρχεται.

            Ένα χρόνο μετά…… ο αγώνας των ίδιων ανθρώπων στο πλευρό των ασθενών τους συνεχίζεται μόνο που τώρα είναι και εμβολιαστές. Ένα χρόνο μετά…. οι κλινικές Covid-19 στηρίζονται σε μετακινήσεις από  υποστελεχωμένες κλινικές με παθολόγους, γυναικολόγους χειρουργούς, ουρολόγους, ορθοπεδικούς, καρδιολόγους.

            Ενα χρόνο μετά η εκπαίδευση των ειδικευομένων ιατρών έχει πάει περίπατο καθώς όλοι τους έχουν μετατραπεί σε κοβιντογιατροί και εμβολιαστές.

            Ένα χρόνο μετά οι μετακινήσεις από την υποστελεχωμένη και υποβαθμισμένη  Π. Φ. Υ. συνεχίζονται την ώρα που σηκώνει και το μεγάλο βάρος του εμβολιασμού.

            Ένα χρόνο μετά συνάδελφοι μας διώκονται με ΕΔΕ επειδή νοσήσανε.   Ένα χρόνο μετά το ΕΣΥ έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο κοβιντάδικο με παράλληλη την αύξηση των ασθενών με χρόνια παραμελημένα προβλήματα λόγω του μένουμε σπίτι, της μείωσης των τακτικών ιατρείων και χειρουργίων. Την ίδια στιγμή οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι της Υγείας έχουν μείνει αμέτοχοι, δεν έχουν πάρει μυρωδιά του τι συμβαίνει γύρω τους υπό την σκέπη πάντα της κυβέρνησης.

            Ένα χρόνο μετά  δεν φύγαμε στιγμή από τα πόστα μας. Όμως δεν θα φύγουμε κι από τα πόστα του αγώνα μέσα αλλά και έξω από τα νοσοκομεία για :ενίσχυση του ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις, ένταξη στα Β.Α.Ε, αυξήσεις μισθών για επίταξη του ιδιωτικού τομέα για την δωρεάν υγεία του λαού, για να τσακίσουμε την κρατική βία και τον αυταρχισμό»

Τρίκαλα 10/4/2021

  • Δημοσιεύτηκε: 2 έτη πριν την 10 Απριλίου, 2021
  • Τελευταία αλλαγή: 10 Απριλίου, 2021 @ 5:29 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Πρώτο Θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

«Κύριε Μαράβα μην ασχολείστε μόνο με τα χωριά του κάμπου. Προσέξτε και τα ορεινά»

Περισσότερα →