Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Πρώτο Θέμα  >  Τρέχον άρθρο

Δημιουργούνται φιλικά σημεία για θηλασμό στα Τρίκαλα

19 Απριλίου, 2019  /  Χωρίς Σχόλιο

 Σε ποιον προστατευμένο και καταλλήλως εξοπλισμένο δημόσιο χώρο, θα μπορούν να θηλάζουν οι τρικαλινές και επισκέπτριες των Τρικάλων; Η λύση δίνεται από τον Δήμο Τρικκαίων, καθώς σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Τρικάλων (πρώην πολυιατρεία ΙΚΑ), πρόκειται να προχωρήσουν στην οριοθέτηση συγκεκριμένου χώρου για αυτόν τον σκοπό το επόμενο διάστημα.  Το θέμα, τέθηκε χθες επί τάπητος ανάμεσα στον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και αντιπροσωπεία στελεχών του Κέντρου Υγείας (αστικού τύπου, όπως ονομάζεται για την πόλη). Επικεφαλής ήταν ο διευθυντής κ. Βασίλης Μουργελάς, και μετείχαν οι κ. Ελένη Μητσιάδη (προϊσταμένη νοσηλευτικής υπηρεσίας), Μαρία Παπαβασιλείου και Αναστασία Νταϊλιάνη (μαίες), και Σπυριδούλα Αγαπίου (επισκέπτρια υγείας).
 Η ακριβής τοποθεσία θα οριστεί κατόπιν συνεννοήσεων, αλλά η πρώτη αυτή συνάντηση έθεσε το ζήτημα και επισφραγίστηκε η συνεργασία. Μάλιστα μέχρι την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (τον ερχόμενο Νοέμβριο) θα υπάρχουν συνεργασίες για το εν λόγω θέμα, ακόμη και σε ηλεκτρονικό επίπεδο. Διότι ο Δήμος Τρικκαίων θα δημιουργήσει ηλεκτρονική εφαρμογή και θα δημοσιοποιεί μέσω της ιστοσελίδας του, τους χώρους που θα υπάρχουν για τον θηλασμό. Εξάλλου ήδη, η επιτροπή του Κέντρου Υγείας επισκέφθηκε και τον Εμπορικό Σύλλογο ενώ επίκειται συνάντηση με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, ώστε οι χώροι να είναι περισσότεροι από ένας.
Ετσι, η πρόνοια για τη μητέρα αποκτά μεγαλύτερη σημασία με αυτές τις απλές μεν, ουσιαστικές δε, δράσεις. Σε συνδυασμό με τις Δομές Πρόνοιας του Δήμου Τρικκαίων και το Ιατρείο Θηλασμού του Κέντρου Υγείας Τρικάλων (όπου παραδίδονται και μαθήματα προετοιμασίας για τη γονεϊκότητα) η νέα μητέρα στα Τρίκαλα θα βιώνει ασφάλεια και σιγουριά για τη διατροφή του παιδιού.

  • Δημοσιεύτηκε: 2 έτη πριν την 19 Απριλίου, 2019
  • Τελευταία αλλαγή: 19 Απριλίου, 2019 @ 8:45 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Πρώτο Θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Στον Δήμαρχο Πύλης η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα

Περισσότερα →