Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Τοπικά  >  Τρέχον άρθρο

Δήμος Τρικκαίων: Η τεχνολογία στην υπηρεσία των ατόμων με αναπηρία!

26 Μαΐου, 2021  /  Χωρίς Σχόλιο

Πράξη κάνει ο Δήμος Τρικκαίων την προστασία των θέσεων στάθμευσης για άτομα με αναπηρία. Με τους νέους αισθητήρες στάθμευσης, οι τρικαλινοί/ες και επισκέπτες/τριεςΑμεΑ μπορούν πλέον να γνωρίζουν ότι η θέση θα είναι ασφαλής και δε θα καταλαμβάνεται από κάποιον που «εισβάλλει» στον χώρο που έχει οριοθετηθεί.
Το Σύστημα λειτουργεί πολύ απλά: με έναν αισθητήρα που βρίσκεται μέσα στην άσφαλτο και με μια Κάρτα Ασύρματης Ταυτοποίησης Θέσης Στάθμευσης ΑμεA, που προμηθεύεται ο πολίτης από τον Δήμο Τρικκαίων.


Μόλις σταθμεύσει το όχημα στην οριοθετημένη θέση, ο αισθητήρας καταλαβαίνει την ύπαρξη του αυτοκινήτου και ενημερώνει την πλατφόρμαπου ο Δήμος Τρικκαίων διαθέτει, καταγράφοντας την κατάληψη της θέσης από όχημα ΑμεΑ με πράσινο χρώμα. Εάν δεν διαθέτει την κάρτα ασύρματης ταυτοποίησης, φαίνεται μεν κατειλημμένη η θέση, αλλά με μπλε χρώμα,προκειμένου να γίνει επιτόπιος έλεγχος ύπαρξης της συμβατικής, χαρακτηριστικής μπλε κάρτας ΑμεΑ. Αν δεν υπάρχει, βεβαιώνεται η παράβαση.
Παράλληλα, ο Δήμος Τρικκαίων ολοκλήρωσε την εκ νέου βαφή και των 26 θέσεων στάθμευσης, τοποθετώντας τους συγκεκριμένους αισθητήρες που λειτουργούν με την τεχνολογία ΝBIoT και το «διάβασμα» των κλειδιών γίνεται με τεχνολογία RFID.

Online  χάρτης στάθμευσης

Για να μην ταλαιπωρείται ο κάτοχος οχήματος ΑμεΑ να βρει θέση στάθμευσης, ο Δήμος Τρικκαίων προσφέρει στο κινητό (smartphone) χάρτη των υπαρχουσών θέσεων. Εκεί, ο καθένας βλέπει πόσες θέσεις υπάρχουν, ποιες είναι ελεύθερες και, επιπλέον, θα μπορεί να επιλέξει τη διαδρομή που θα ακολουθήσει, μέσω του GPS που διαθέτει το σύστημα του Δήμου Τρικκαίων.
Το σύστημα βρίσκεται στη διεύθυνση https://cityportal.fleximodo.com/g/trikala/dashboard/overviewενώ σύντομα θα ενσωματωθεί και στην εφαρμογή (application) του Δήμου.

Διάθεση πομπών

Η διάθεση των σχετικών πομπών γίνεται με πάρα πολύ απλό – ηλεκτρονικό τρόπο – από τον Δήμο Τρικκαίων, σε όσους και όσες διαθέτουν ήδη τη γνωστή μπλε κάρτα ΑμεΑ. Στη διεύθυνση

https://20000.trikalacity.gr/el/Request/Create?categoryId=1100

δηλώνονται τα στοιχεία των ΑμεΑ, επισυνάπτεται φωτογραφία της κάρτας και ειδοποιείται ο πολίτης για την ημερομηνία παραλαβής του πομπού, εντελώς δωρεάν.
Η συγκεκριμένη δράση, με τη συνδρομή της δημοτικής εταιρείας Αστική Ανάπτυξη ΑΕ, στο πλαίσιο του νέου Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης, υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Vodafone.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

  • Δημοσιεύτηκε: 4 μήνες πριν την 26 Μαΐου, 2021
  • Τελευταία αλλαγή: 26 Μαΐου, 2021 @ 9:20 πμ
  • Καταχωρημένο σε: Τοπικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Επιστολή με αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης προς τον Δήμο

Περισσότερα →