Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Πρώτο Θέμα  >  Τρέχον άρθρο

Δήμος Τρικκαίων:Στο Ξυλοπάροικο ο πρώτος εκτός Τρικάλων απινιδωτής

29 Ιουνίου, 2021  /  Χωρίς Σχόλιο

Τον 12ο κατά σειρά απινιδωτή απέκτησε ο Δήμος Τρικκαίων, με το Ξυλοπάροικο να είναι το πρώτο χωριό που τον «αποκτά».
Μια εξαιρετική πρωτοβουλία ιδιώτη, του κ. Αντώνη Θεμελή, ο οποίος δώρισε τον απινιδωτή στη μνήμη του πατέρα του Παντελή, μετά από πρωτοβουλία του κ. Γιώργου Πράσινου, Διευθυντή του Γυμνασίου Πρίνου.
Αυτή η πρωτοβουλία πήρε σάρκα και οστά σε μια σεμνή παρουσίαση της δωρεάς, την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021. Ο απινιδωτής παραδόθηκε στον Πρόεδρο του χωριού κ. Νίκο Τζερεμέ, παρουσία του κ. Μιχάλη Λάππα, εντεταλμένου συμβούλου για θέματα Εθελοντισμού Δήμου Τρικκαίων, και της συζύγου του εκλιπόντος Παντελή Θεμελή.
Για τη χρήση του απινιδωτή και την ΚΑΡΠΑ, τη σχετική ενημέρωση έκανε η κ. Ελένη Πολύζου, Συντονίστρια του Τομέα Υγείας της Ομάδας Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων.
Ο Δήμος Τρικκαίων από το 2014 δίνει μεγάλη έμφαση στην πρόληψη, στην εκπαίδευση τρικαλινών σε απινιδωτές και στην ΚΑΡΠΑ. Με αγορά από τον Δήμο Τρικκαίων  ή με δωρεές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η πόλη των Τρικάλων διαθέτει 11 απινιδωτές σε διάφορα πολυσύχναστα σημεία της πόλης (γήπεδα, μύλο Ματσόπουλου, λαϊκή αγορά, ακόμη σε μπαράκι στα «μανάβικα» κ.α.), προκειμένου να χρησιμοποιηθούν, εάν παραστεί ανάγκη. Παραλλήλως, έχει υλοποιηθεί ένα ευρύτατο πρόγραμμα εκπαίδευσης τρικαλινών στην ΚΑΡΠΑ, αλλά και ενημέρωσης σχετικά με τα οφέλη της, με συνεχείς διεξαγωγές ημερίδων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

  • Δημοσιεύτηκε: 4 μήνες πριν την 29 Ιουνίου, 2021
  • Τελευταία αλλαγή: 29 Ιουνίου, 2021 @ 7:08 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Πρώτο Θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Υποβολή αιτήσεων για εργασία στον Μύλο των Ξωτικών 2021-22

Περισσότερα →