Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Άρθρα - Πρόσωπα - Συνεντεύξεις  >  Τρέχον άρθρο

Δήμος Πύλης ΚΔΑΠ αλήθειες και ψέματα

29 Ιουλίου, 2020  /  Χωρίς Σχόλιο

Εδώ και αρκετό καιρό στο δήμο Πύλης την επικαιρότητα έχει κλέψει η δημιουργία 2 ιδιωτικών  κέντρον δημιουργικής απασχόλησης( ΚΔΑΠ)το ένα εξ αυτών ακούει στο όνομα ‘’αερόστατο’’ και το άλλο στο όνομα  ‘’μάθηση’’.Τι γίνεται όμως με αυτές τις δύο ιδιωτικές επιχειρήσεις;

Αρχικά ξεκαθαρίζουμε ότι και οι δύο είναι ιδιωτικές πρωτοβουλίες και καμία σχέση δεν έχουνε με το δήμο Πύλης.Ο δήμος Πύλης όφειλε εδώ και καιρό( χρόνια) να έχει προχωρήσει στη δική του ίδρυση ενός ΚΔΑΠ. Θα είχε δώσει αρκετές θέσεις εργασίας σε άνεργους πτυχιούχους εκπαιδευτικούς,καθώς επίσης θα είχε απασχολήσει δημιουργικά τα μικρά παιδιά του δημοτικών σχολείων μας. Για πολλούς και διάφορους λόγους αυτό δεν έγινε, οπότε  σήμερα στο δήμο μας ήρθαν και εγκαταστάθηκαν οι δύο προαναφερόμενες επιχειρήσεις για τη μία εκ των δύο  η δημοτική παράταξη ‘’Πρώτα ο άνθρωπος’’ έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσπαθεί χρησιμοποιώντας ακόμη και το προσωπικό του δήμου(ενέργεια άκρως παράνομη) να εγγράψει σε πρόγραμμα voucher μικρά παιδιά δικαιούχους του προγράμματος. Ακόμα ακούσαμε για δημοτικούς συμβούλους συλλέκτες  κεφαλών. Το γιατί γίνεται αυτό ρωτήστε τους  ίδιους .

 Αυτό  που εγώ θα ήθελα να πω στους γονείς  είναι ότι τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης που θα γράψουν το παιδί τους δεν είναι απλά χώροι που θα βρεθούν και θα ψυχαγωγηθούν για κάποιες ώρες τα παιδιά τους, είναι χώροι που μπορούν μέσα από την ενασχόληση με τέχνες μουσική θεατρικά και εικαστικά οι ειδικοί παιδαγωγοί να ανακαλύψουν τις δεξιότητες των παιδιών τους και να τα προωθήσουν ανάλογα στο μέλλον δείχνοντας τους κάποιους δρόμους.Οι γονείς οφείλουν λοιπόν να κάνουν μία έρευνα να διαβάσουν τα βιογραφικά των εκπαιδευτών και να επιλέξουν να στείλουν το παιδί τους στους καλύτερους και πιο έμπειρους παιδαγωγούς. Επίσης πρέπει να ξέρουν ότι μπορούν ακόμα και κάθε μήνα να αλλάζουν ΚΔΑΠ έτσι σε περίπτωση που δεν μείνουν ευχαριστημένοι στο  πολύ εύκολα μπορούν να μεταφέρουν το παιδί τους στο άλλο  ΚΔΑΠ   .

Για όλα όσα προανέφερα αγαπητοί γονείς σεβαστείτε τις προσωπικότητες των μικρών σας παιδιών και επιλέξτε να τα στείλετε στους άριστους και όχι στους  αρεστούς  και μην ξεχνάτε ότι και τα δύο  είναι ιδιωτικά.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΗΤΡΟΝΑΤΣΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΠΥΛΗΣ ΑΞΙΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων αποχαιρετά τον πρώην πρόεδρο γιατρό Κώστα Σακκά

Περισσότερα →