Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Τοπικά  >  Τρέχον άρθρο

Δήλωση Μελίνας Σκαμπαρίνα για τον ανδριάντα του Στρατηγού Σαράφη

28 Σεπτεμβρίου, 2022  /  Χωρίς Σχόλιο

Δήλωση της Μελίνας Σκαμπαρίνα – κόρης του αντιστασιακού Λευτέρη Σκαμπαρίνα, ο οποίος ήταν υπασπιστής του Στρατηγού Σαράφη. Η δήλωση διαβάστηκε στην παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο σχέδιο μετακίνησης του ανδριάντα του Στέφανου Σαράφη.

“Σαν κόρη του Λευτέρη Σκαμπαρίνα, υπασπιστή του Στρατηγού Σαράφη που συνέδεσε τη ζωή του με τη δράση του ΕΛΑΣ, στη διάρκεια της εποποιίας της Εθνικής Αντίστασης, θέλω να δηλώσω το δικό μου “παρών” στη σημερινή συγκέντρωση.

Σε μια εποχή που το ξαναγράψιμο της ιστορίας αποτελεί μια πάγια πρακτική όλων αυτών που θέλουν να σβήσουν απ’ τη μνήμη των λαών τον τιτάνιο αγώνα ενάντια στο φασίστα κατακτητή.

Σε μια εποχή που το τέρας του φασισμού ξανασηκώνει κεφάλι στην Ευρώπη.

Σε μια εποχή που η ειρήνη και η ζωή στον τόπο μας απειλούνται τόσο ξεκάθαρα μέσα στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Θεωρώ ότι σύμβολα όπως ο ηρωικός Στρατηγός μας, που με τους αγώνες του έχει κερδίσει τον καθολικό σεβασμό και την αποδοχή του λαού της πόλης μας, οφείλουν να προβάλλονται πάντα σαν ορόσημα λεβεντιάς, αξιοπρέπειας και αδάμαστης προσήλωσης στην πάλη για τα πιο υψηλά ιδανικά.

Μ’ αυτές τις σκέψεις πιστεύω ότι το άγαλμα του Στρατηγού στην πάλη πρέπει να μείνει αμετακίνητο στη θέση του, όπως άλλωστε ήταν και η απόφαση του τότε δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας”.

  • Δημοσιεύτηκε: 2 μήνες πριν την 28 Σεπτεμβρίου, 2022
  • Τελευταία αλλαγή: 28 Σεπτεμβρίου, 2022 @ 10:54 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Τοπικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Το δικό του ηλεκτρονικό κατάστημα «e-shop» απέκτησε το Βιβλιοπωλείο «Τσιοπελάκος»

Περισσότερα →