Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Τοπικά  >  Τρέχον άρθρο

Αποκατάσταση ζημιών και στήριξη κατοίκων στο Ρίζωμα

8 Ιουλίου, 2020  /  Χωρίς Σχόλιο

Από το απόγευμα της Τρίτης και κυρίως από το πρωί της Τετάρτης ο Δήμος Τρικκαίων και η ΔΕΥΑΤ αποκατέστησαν μεγάλο τμήμα των ζημιών που προκάλεσε στο Ρίζωμα η καταιγίδα της 7ης Ιουλίου 2020.
Η Πολιτική Προστασία του Δήμου, η ΔΕΥΑΤ, τα μηχανήματα και το προσωπικό, βρέθηκαν στο Ρίζωμα και ξεκίνησαν σχεδιασμένα, όλες τις απαραίτητες ενέργειες.


Στόχος, άμεσα να λυθούν όλα τα προβλήματα στους δρόμους, να αφαιρεθούν φερτά υλικά, να διαμορφωθούν οι κοινόχρηστοι χώροι, να διανοιχθούν τα φρεάτια, να καθαριστούν οι δημόσιοι χώροι, να δοθεί βοήθεια στους κατοίκους.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γ. Ζιώγας και ο αντιδήμαρχος Τομέα Αχ. Λασπάς επέβλεπαν τις σχετικές εργασίες, μετά τον σχεδιασμό που είχε γίνει και τις σχετικές εκτιμήσεις, με παρόντα τον Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου, ήδη από την ημέρα της καταιγίδας.
Το δε προσωπικό του Δήμου συνεχώς εργαζόταν για να επιλυθούν όλα τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία.

Ταυτόχρονα, από το πρωί, μηχανικοί και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας μετέβαιναν σε σπίτια Ριζωματιανών που επλήγησαν από την καταιγίδα. Η επιτόπια επίσκεψη, παρούσης της προέδρου της Κοινότητας κ. Ελ. Καραβασίλη, συνεπαγόταν και συμπλήρωση των σχετικών αιτήσεων, που μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στο π. Δημαρχείο Παραληθαίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων υπέβαλε και αίτημα, να κηρυχθεί το χωριό σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να επιταχυνθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών σε ιδιωτικές περιουσίες και οικοσκευή.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

  • Δημοσιεύτηκε: 2 έτη πριν την 8 Ιουλίου, 2020
  • Τελευταία αλλαγή: 8 Ιουλίου, 2020 @ 3:32 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Τοπικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Το δικό του ηλεκτρονικό κατάστημα «e-shop» απέκτησε το Βιβλιοπωλείο «Τσιοπελάκος»

Περισσότερα →