Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Τοπικά  >  Τρέχον άρθρο

Ανάρτηση πανό στο «μπαλκόνι των Τρικάλων» από την «Λαϊκή Συσπείρωση»

5 Ιουνίου, 2021  /  Χωρίς Σχόλιο

Σε μια συμβολική κίνηση, με την ανάρτηση πανό στο «μπαλκόνι των Τρικάλων», στο λόφο που σήμερα υπάρχουν οι εγκαταστάσεις ξενοδοχείου και συνεδριακού κέντρου, προχώρησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Τρικκαίων, σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος. 

Όπως έχει καταγγείλει στο παρελθόν η «Λαϊκή Συσπείρωση», το Δημοτικό Συμβούλιο  έχει δώσει το «πράσινο φως» για τη γιγάντωση του ήδη υπάρχοντος μεγαθηρίου κατά σχεδόν 20 στρέμματα, γεγονός που θα οδηγήσει στην αλλοίωση του φυσικού κάλους της περιοχής…

Σε δήλωση του ο Γιώργος Καΐκης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», επισημαίνει: «Με αφορμή την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος, πραγματοποιούμε σήμερα αυτή τη συμβολική κίνηση, για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων να εξυπηρετήσει στην κυριολεξία συγκεκριμένα επιχειρηματικά σχέδια που θα επιδεινώσουν, θα αλλοιώσουν ακόμα περισσότερο το χαρακτήρα της περιοχής ως περιοχής “φυσικού κάλλους” και ένα από τα πιο όμορφα φυσικά σημεία του δήμου μας. Γιατί αυτό σημαίνει “ανταλλαγή εκτάσεων” Δήμου και επιχείρησης “ΑΝΑΝΤΙ ΑΕ”, για να προκύψει η επέκταση των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και στον υπόλοιπο λόφο. Το λέμε καθαρά: Μερικά πράγματα δεν μπαίνουν στο χρηματιστήριο αξιών, είναι ανεκτίμητης αξίας, και στην τελική, δεν “ανταλλάσσονται”. Όσες δικαιολογίες και αν επιστρατευθούν από τη δημοτική αρχή και τις άλλες παρατάξεις, για να διασκεδάσουν τη συγκεκριμένη απόφαση “ανταλλαγής”, όσες επικοινωνιακού τύπου ποδηλατάδες στον Αγιαμονιώτη ποταμό και να πραγματοποιήσει ο δήμος, δεν μπορούν να κρύψουν ότι, στο βωμό του κέρδους του επιχειρηματία, τα δίνουν όλα. Καλούμε τον Τρικαλινό λαό, τα σωματεία, τους συλλόγους, τις περιβαλλοντολογικές οργανώσεις να διατρανώσουν την αντίθεσή τους και με κοινό αγώνα να ακυρώσουμε τη συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».

  • Δημοσιεύτηκε: 1 έτος πριν την 5 Ιουνίου, 2021
  • Τελευταία αλλαγή: 5 Ιουνίου, 2021 @ 11:25 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Τοπικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Αυτόματος Απινιδωτής έξω από τα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης

Περισσότερα →