Φόρτωση...
Βρίσκεστε εδώ:  Αρχική  >  Πρώτο Θέμα  >  Τρέχον άρθρο

Έρχονται 14 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στον Δήμο Φαρκαδόνας

7 Ιανουαρίου, 2021  /  Χωρίς Σχόλιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου ενέκρινε την πρόταση του Δήμου Φαρκαδόνας , ο οποίος  θα προχωρήσει στην χωροθέτηση 14  σημείων φόρτισης σε κοινόχρηστους χώρους στις δημοτικές κοινότητες, προϋπολογισμού 39.680,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας μέσω του τμήματος προγραμματισμού του και την έγκριση της οικονομικής επιτροπής,  υπέβαλλε πρόταση στο πράσινο ταμείο του Υ.Π.ΕΝ για «Εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)  », στο   πλαίσιο της ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης  και την επέκταση της χρήσης οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών .

Τα Σ.Φ.Η.Ο. θα αποτελούν ουσιαστικά τον Οδικό Χάρτη χωροθέτησης των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που αποτελεί και το προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στην Ελλάδα.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας των αυτοκινήτων μέσω της  ηλεκτροκίνησης   αλλάζει  τα δεδομένα της αυτοκίνησης. Δημιουργούνται νέες συνθήκες με την ηλεκτρική ενέργεια και τα εναλλακτικά καύσιμα με στόχο να αντιμετωπιστούν οι περιβαλλοντικές και οικονομικές προκλήσεις οι οποίες συνδέονται και με την κλιματική αλλαγή.

  • Δημοσιεύτηκε: 2 έτη πριν την 7 Ιανουαρίου, 2021
  • Τελευταία αλλαγή: 7 Ιανουαρίου, 2021 @ 12:47 μμ
  • Καταχωρημένο σε: Πρώτο Θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί να σας αρέσουν...

Παπαστεργίου: Οργανωμένη και σε τάξη η πόλη, με την ελεγχόμενη στάθμευση

Περισσότερα →